Te gandesti sa ramai insarcinata? Felicitari! Iata mai jos cateva sfaturi, nu pentru sanatate ci pentru distractie, cat mai multa distractie si tot ceea ce presupune pregatirea pentru conceptie.
Discutie pregatitoare
Majoritatea experitilor dar si a cuplurilor sunt de acord ca o discutie in prealabil despre parenting si ce va presupune viata voastra dupa nasterea copilului, ajuta enorm. Discutiile pot inlclude teme precum cine va avea grija de copil si cine va sta acasa, sau cine va merge la munca, despre traditii si religie si cum veti transmite asta copilului si multe alte subiecte importante.
Inainte de-a te teme ca veti avea diferende de opinie pe anumite teme precum scoala (privata sau la stat) sau alte lucruri care par foarte indepartate, gandeste-te ca iti vei mai schimba parerea si pe parcursul anilor. Cel mai important lucru pentru viitorii parinti este sa discute despre prioritati, asteptarile pe care le au si fricile pe care le intampina in procesul acesta, mai ales inainte de-a ramane insarcinata.
Gata cu pastilele anticonceptionale!
Inceteaza sa mai iei pastile anticonceptionale cu cateva luni inainte de-a planui sa concepi. Aceasta iti va oferi un pic de timp pentru a observa constanta ciclului menstrual si mai ales a perioadelor de ovulatie (acea perioada din luna cand esti cea mai fertila). Hormonilor le poate lua ceva timp pana se readapteaza dupa renuntarea la anticonceptionale.
Limiteaza consumul de cafeina
Daca stii ca nu poti trece cu bine peste o zi la birou fara espresso-urile tale sau daca atunci cand intri in cafeterie, barmanul stie deja ce vei comanda, acum este momentul sa iei o pauza! Nu numai ca studiile demonstreaza ca un consum ridicat de cofeina conduce catre pierderea sarcinii, iar daca vei renunta la cafea inca dinainte de a ramane insarcinata, nu te vei mai confrunta atunci cu acest soc al renuntarii subite.
Pentru tine: Medicii se contrazic referitor la nivelul de cafeina pe care este sigur sa il consumi in perioada de conceptie. Majoritatea sustin ca este in regula sa consumi o ceasca de 100 ml pe zi, desi altii sustin ca ar trebui sa renunti complet, mai ales in primul trimestru. Nu uita sa tai de pe lista si alte surse de cofeina, precum: sucurile, anumite ceaiuri, sucurile care iti dau energie.
sursa foto: www.elementhealing.com