Ai facut fata cu brio provocarilor primului an din viata de mamica. Acum ai langa tine un junior in toata firea, care este foarte atent la ce se intampla in jurul lui si incearca sa imite tot ceea ce vede sau aude.
Dupa prima aniversare, in viata ta si a copilului tau apar schimbari importante care influenteaza interactiunea, comunicarea, dar mai ales alimentatia. De acum inainte trebuie sa fii mai pregatita si mai atenta, pentru ca aceasta este perioada in care micutului tau incepe sa-si manifeste personalitatea. Tot la aceasta varsta, juniorul tau isi dezvolta limbajul si abilitatile cognitive, iar incercarile lui iti vor inveseli ziua. Copilul poate acum sa manance si sa digere mai multe tipuri de alimente. Mare atentie, insa: copilul mic (1-3 ani) NU este un mini-adult!
Stiai ca…
|
In primul an de viata copiii au cel mai accelerat ritm de crestere. Dupa ce au implinit varsta de 1 an, cresterea in greutate si inaltime nu mai este la fel de rapida. In aceasta perioada juniorul tau va creste, in medie, cu 2-3 kg pe an (200-250 g pe luna). Pot trece insa cateva luni fara sa inregistreze fluctuatii ale inaltimii sau greutatii, ritmul de crestere fiind diferit de la un copil la altul, de la fetite la baietei. Inaltimea si greutatea sunt niste parametri ce trebuie urmariti pentru a-ti confirma ca micutul se dezvolta conform varstei. Fiecare copil se dezvolta in ritmul sau, nu trebuie comparat cu alti copii!
Dezvoltarea juniorului tau depinde, pe langa alimentatie – factorul cel mai usor de controlat si de influentat, si de activitatea sa fizica care determina consumul de energie si dezvoltarea oaselor si a muschilor. Copilul devine tot mai curios si asimileaza foarte usor tot ceea ce descopera in jurul sau. Pentru a sustine dezvoltarea sa fizica si cognitiva, el are nevoie de 3 ori mai multa energie decat un adult, raportat la greutatea sa.
Cele mai importante mese ale zilei
De aceea, mesele micutului trebuie fie din ce in ce mai variate. Masa de pranz trebuie sa fie cea mai consistenta. La trezire si inainte de culcare, este de preferat sa se pastreze mesele de lapte, iar daca puiul tau nu mai este alaptat, este de preferat sa folosesti o formula de lapte adaptata varstei lui. Societatea Romana de Pediatrie nu recomanda folosirea laptelui de vaca drept aliment principal inaintea varstei de 3 ani deoarece acesta are un continut scazut de fier si vitamina D, atat de necesare la aceasta varsta.
Pentru ca puiul tau sa aiba si mai multa energie pentru micile lui descoperiri zilnice, in luna septembrie ai parte de o noua promotie din inima: 20% reducere la achizitionarea a doua pachete de Milumil Junior 1+ sau Milumil Junior 2+. Promotia este valabila in limita stocului disponibil, in magazinele si farmaciile partenere (vezi lista completa pe www.milupa.ro).
Formula de lapte Milupa Milumil este imbogatita cu nutrienti esentiali pentru o buna dezvoltare a juniorului:
- contine de 17 ori mai multa vitamina D decat laptele de vaca. Vitamina D contribuie la o mai buna absorbtie a calciului din lapte
- are in compozitie de 33 de ori mai mult fier decat laptele de vaca. Fierul contribuie la formarea globulelor rosii din sange, contribuind la o mai buna oxigenare a creierului