Fiecare trup este diferit, iar o rochie nepotrivită conformației tale va fi greu, spre imposibil, de purtat cu plăcere. Mai jos, vom trece în revistă principalele tipuri de siluete și rochiile care le avantajează cel mai mult.
Tip pară
Forma corporală de pară este, de departe, cel mai frecvent tip de siluetă. Caracterizată prin umerii înguști, talia subțire, șoldurile late și tendința către depuneri adipoase la nivelul coapselor și al posteriorului, această conformație este avantajată de rochiile mulate în zona mijlocului.
Partea inferioară a rochiei va fi, de preferat, croită în formă de A. Lungimea până la genunchi sau puțin deasupra genunchiului este cea recomandată. Te pot avantaja și rochiile maxi cu umerii dezgoliți sau cu bretele subțiri, cu mențiunea că această lungime de rochie merge mai bine în cazul femeilor cu înălțime peste medie… sau celor care-și însușesc stilul hippie și poartă platforme înalte.
Silueta de tip măr
Numită și silueta chitară, ea se caracterizează prin umeri, în general, lați, talie nu foarte bine definită, depuneri adipoase, cu predilecție în zona abdomenului, și picioare suple. Deși pare surprinzător, recomandăm, și în acest caz, expunerea umerilor, fiindcă dezgolirea lor creează efectul vizual de îngustare.
De asemenea, sunt recomandate cusăturile imediat sub sâni, după care materialul rochiei să cadă lejer. Dat fiind avantajul picioarelor subțiri, poți opta pentru rochii mini – efectul va fi potențat de pantofii sau sandalele cu toc.