Ai nevoie de o lucrare de hidroizolație a fundației casei pentru a preveni igrasia și a proteja sănătatea copiilor și a familiei? Pentru asta trebuie să apelezi la o societate care este specializată în lucrări de impermeabilizare și hidroizolații, care are experiență mare în acest domeniu și lucrează cu o echipă de profesioniști. Altfel, riști să ai surprize…
Majoritatea oamenilor care doresc astfel de lucrări se plâng de igrasie și de faptul că au umezeală la subsol. Asta se întâmplă mai ales când zăpada se topește și gerul se mai duce, și toamna, când plouă mai mult. Pentru a scăpa de aceste probleme, sunt necesare lucrări pentru hidroizolația fundației care să fie realizate de către specialiștii, punând întotdeauna accentul pe calitatea materialelor.
Cea mai bună metodă de hidroizolație a fundației casei?
Procesul de hidroizolație pentru fundația unei case, realizat de această societate, este cu siguranță cea mai durabilă metodă în opinia clienților care au făcut deja astfel de lucrări. Hidroizolația este o etapă importantă în construcția casei, ea face ca această locuință să fie trainică, sigură, sănătoasă.
Fundația casei trebuie să fie foarte bine hidroizolată deoarece în acest fel se previne infiltrarea apei prin zidurile de la subsol. Apa se ridică prin capilare în zonele unde pânza freatică are nivelul mai ridicat. În timp, infiltrarea apei va produce deteriorarea infrastructurii casei.
Specialiștii de la societatea Conduraru Grup Construct SRL recomandă această lucrare de hidroizolație pentru că la ei procedura este sigură și durabilă în timp. În acest fel, printr-o hidroizolație corectă se pot preveni problemele de la nivelul fundației, care din cauza infiltrării intense a apei, pot deveni chiar iremediabile la un moment dat. Când se ajunge într-o astfel de situație, nu mai rămâne decât să se facă hidroizolația parțială a pereților subsolului sau a demisolului. Această procedură se face pe exteriorul pereților. La interior se aplică impermeabilizarea prin cristalizarea betonului.
Ideal este să se facă procedura completă, corect, pentru a preveni necesitatea acestor opțiuni. Un dezavantaj ar fi și faptul că intervențiile ulterioare costă de 3-4 ori mai mult decât în primul caz – al hidroizolației complete a subsolului.
Cât de importantă este hidroizolația fundației casei?
Lipsa hidroizolației la fundația casei poate fi chiar o mare problemă în cazul în care plouă foarte mult și apar inundații. Casele care nu au o structură de rezistență solidă și nu au hidroizolația fundației realizată corespunzător, pot avea mari probleme din cauza infiltrării apei.
Hidroizolația fundației trebuie proiectată de o firmă care are experiență în domeniu și nu de persoane care nu execută într-un mod profesional astfel de lucrări. Dacă hidroizolația nu se face în mod corespunzător, poate fi afectată grav structura de rezistență a casei.
La casele fără subsol, care nu au realizat hidroizolația, se poate observa că fenomenul de igrasie este evident. Apa se infiltrează de la bază și umezește pereții, treptat apare igrasia, lucru care poate afecta și sănătatea persoanelor care locuiesc în acea locuință. Lipsa hidroizolației poate deteriora și structura de rezistență a casei și aspectul acesteia atât la exterior, cât și la interior.
Iată cum se procedează în cazul construcției unei case:
În mod normal, fundația casei se face după realizarea terasamentelor. Se stabilește adâncimea de fundare în funcție de mai mulți factori și se începe realizarea ei. După ce a fost turnată fundația, se pune betonul de egalizare, care are și o cantitate concentrată de ciment. Recomandat este ca toată fundația să se toarne odată. Gradul de acoperire al armăturii cu beton este de 5 cm. Groapa trebuie să fie săpată puțin mai mare, pentru că acum se aplică și hidroizolația fundației.
Hidroizolația se aplică între fundație și primul rând de zidărie. Astfel se împiedică trecerea umidități de la fundație spre zidărie.
Ideal este ca fundația casei să dureze zeci de ani, sau chiar 200 de ani. Pentru asta, toate lucrările trebuie să fie realizate corespunzător, cu cele mai bune materiale. Pereții subsolului și ai fundației trebuie foarte bine realizați, la ei apare necesitatea hidroizolației cu cerințe mai mari de rezistență la umiditate. Sunt indicate acel tip de materiale care absorb mai puțină apă.
Înainte de aplicarea procedurii de hidroizolație, suprafața trebuie pregătită corespunzător, asta înseamnă curățarea murdăriei cât mai bine posibil. Ideal este ca peretele să fie cât mai neted, pentru că hidroizolarea se va aplica mai bine.
În astfel de lucrări pot să apară câteva probleme, care trebuie rezolvate și anume:
- Este posibil ca substratul să fie umed și să trebuiască să fie uscat. în plus trebuie eliminate cauzele care duc la infiltrarea apei.
- Dacă suprafața este murdară sau prăfuită, ea trebuie curățată
- Dacă pe suprafață apar zone cu găuri sau deformații, este necesar să se efectueze nivelarea suprafeței, recondiționarea ei.
La hidroizolația exterioară a pereților subsolurilor sau a fundației casei se face amorsarea stratului suport înainte de a fi hidroizolat cu material bitum de tip solvent. Acesta se aplică prin pulverizare sau prin pensulare. Apoi se vine cu un strat de hidroizolație bituminoasă elastomerică din poliester sbs/app de grosime 4 mm/ 5 kg/ mp. Se pune un strat de hidroizolație care are membrană bituminoasă elastomerică din poliester sbs, de 5 kg/ mp cu ardezie. La final se aplică stratul de termoizolație din polistiren extrudat care are grosimea de 3-5 cm.
Acest procedeu este realizat de societatea Conduraru Grup Construct SRL și are garanție 12 ani.