In timpul primaverii tot mai multi copii ajung la medic fiind alergici. Cu toate acestea, nu multi sunt parintii care cunosc proprietatile curative ale socului.
Pe langa gustul sau cu adevarat savuros, socul poate fi un bun remediu in tratarea alergiilor. Continutul sau de acizi grasi esentiali si bioflavonoizii reuseste sa lupte cu succes impotriva alergiilor de orice natura. Tot socul poate fi extrem de util in cazul copiilor cu probleme de constipatie, grabind digestia si favorizand scaune normale. De asemenea, socul este recomandat in cadrul terapiilor naturiste pentru tratarea starilor febrile, consumul de ceai de soc avand drept efect scaderea temperaturii corporale.
Potrivit specialistilor, socul poate fi considerat o planta cu adevarat miraculoasa, consumul sau devenind o adevarata terapie pentru o multitudine de afectiuni. Acesta trateaza guturaiul, tusea si chiar problemele astmatice, detoxifiind in acelasi timp organismul si intarind imunitatea acestuia.
Ceaiul de soc se realizeaza sub forma unei infuzii de flori lasate vreme de cateva minute in apa fierbinte, intr-un vas acoperit. Socata este o alta solutie pentru iubitorii de sucuri racoroase si in acelasi timp foarte eficiente. Acesta va trebui sa se consume cu regularitate pe parcursul a minim trei luni ori respectand indicatiile medicilor terapeuti.
Alergiile la praf si polen sunt tot mai frecvente in randul copiilor mici. Rinitele alergice pot declansa uneori chiar afectiuni astmatice greu de tratat. Tocmai de aceea, terapeutii recomanda administrarea de ceai de soc incepand cu varsta de un anisor, prevenind astfel riscul imbolnavirilor.