[imagebrowser id=216]Permitand copilului a avea un animal de companie de la o varsta frageda, este o buna oportunitate de a il invata ce inseamna responsabilitatea.
Mai mult decat atat, copii care au animale de companie tind sa adopte o atitudine mai grijulie si sa descopere dragostea lor pentru vietuitoare. Veti vedea cu usurinta, cum animalele de companie reprezinta o parte importanta in cresterea copilului.
Cateva exemple de animale de companie:
- Hamsterii – sunt considerate ca fiind „animalele de companie perfecta” deoarece sunt mici si nu ocupa mult spatiu. Dezavantajele in a detine un hamster este acela ca sunt animale nocturne, ceea ce inseamna ca cel mic nu se va putea juca foarte mult pe timpul zilei. Deoarece sunt foarte mici, copii ii pot rani din gresala. Hamsterii pot trai pana la doi ani.
- Porcusorii de guineea – sunt un pic mai mari decat hamsterii ceea ce ii face mai putin fragili, sunt de asemena, sunt mai sociabili decat hamsterii. Aceste animale traiesc intre patru si sapte ani.
- Iepurasii – pot fi ideali ca animale de companie. Acestia pot fi tinuti afara, dar si in casa insa necesita un spatiu mai mare. Iepurii pot trai pana la sapte ani.
- Pestisorii – sunt animalute perfecte pentru copii, deoarece intretinerea lor este foarte mica. Doar asigurati-va ca acvariu sa fie curat si sa aveti cel putin 2 pestisori pentru ca le place compania. Pestisorii aurii pot trai pana la 25 de ani.
- Papagalii – sunt perfecti in orice familie. Ei nu au nevoie de foarte multa atentie insa va trebui sa le asigurati apa si hrana in fiecare zi, de asemenea sa fie curat in colivie. In functie de specia de papalagi, ei pot fi foarte sociabili.
Foto: www.zoopedia.ro / www.animalici.ro