Face mofturi la masa si nu vrea legume cu niciun chip? Nu va rezista acestor chiftelute cu dovlecei, branza si verdeturi, o sursa buna de proteina, dar si de vitamina A, C, calciu si fier. Uite cum sa le prepare:
Ingrediente:
– 2 dovlecei mari, dati pe razatoarea mica sau tocati la masina
– 4 cartofi mari, dati pe razatoarea mica sau tocati
– 1/2 ceasca miez de paine, facut frimituri
– 3/4 cana faina
– 2 oua
– 2 cesti branza mozzarella, rasa
– piper
– sare
– 1 lingura marar tocat
– 1 legatura ceapa verde, doar partea alba, tocata
– 300 ml ulei de masline, pentru prajit
Mod de preparare
1) Scurge cat mai mult din apa pe care o contin dovleceii. Se poate face aceasta cu ajutorul unei site de plastic sau prin presarea dovlecelului ras cu ajutorul unor prosoape de hartie. Intr-un castron mare, se pun toate ingredientele, mai putin uleiul de masline, si se amesteca bine cu ajutorul mainilor.
2) Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon. Se ia o lingura din amestecul de dovlecel, se pune pe o suprafata pudrata cu faina si, cu maine date si ele cu faina, se face o chifteluta rotunda, care se arunca in uleiul incins. Se repeta procedura cu amestecul ramas.
3) Se adauga chiftelute in tigaie (cca 8 odata) si se intorc de pe o parte pe alta pana ce se rumenesc, aproximativ 3 sau 4 minute pe fiecare parte. Se mai completeaza cu ulei daca e cazul. Se scot din tigaie cu ajutorul unei spumiere, pe un servet de hartie. Se servesc caldute.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase pe hobbybucatar.ro