Cinci prajituri ideale pentru masa de Paste

[imagebrowser id=541]Pentru a-ti surprinde musafirii de Paste este indicat sa incerci cele mai delicioase retete de prajituri potrivite pentru aceste sarbatori.

Tortulet cappuccino

Ingrediente:

  • 250 gr unt moale
  • 200 gr zahar
  • 4 oua
  • 300 grame de faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100 gr nuci maruntite
  • 200 ml cafea tare
  • 400 grame de Mascarpone de la Lactitalia
  • 2-3 linguri de zahar pudra vanilat
  • putina cacao pentru pudrat
  • Frecati untul cu zaharul, apoi adaugati ouale si ulterior faina amestecata cu praful de copt.
  • Adaugati in aluatul format nucile si jumatate de cantitatea de cafea. Amestecati bine, turnati intr-o forma si dati la cuptor cam 30 de minute pana se rumeneste.
  • Scoateti aluatul din cuptor si lasati-l sa se raceasca. Taiati-l in doua.
  • Cafeaua ramasa indulciti-o cu 1-2 lingurite de zahar si turnati cateva linguri peste blatul de prajitura pentru a-l insiropa. Lasati sa se raceasca in continuare.
  • Pregatiti crema, batand bine mascarpone cu zaharul pudra.
  • Ungeti crema peste blat si pudrati cu putina cacao.

 

Cozonac cu ciocolata si stafide

Ingrediente:

 

  • 400 g faina
  • 200 g unt de prajitura (cu aroma de vanilie)
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie taiata in bucati mari
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • praf de copt
  • 200 g fistic
  • 200 g fructe uscate (eu am folosit caise)
  • 4-5 lingurite coaja de portocala rasa

Mod de preparare:

1 Intr-un vas amestecati untul, zaharul si condimentele, pana ce abtineti o pasta. Adaugati unul cate unul ouale, apoi laptele. Amestecati mereu.

2 In compozitia astfel obtinuta amestecati treptat faina si praful de copt.

3 Adaugati ciocolata taiata in bucati mari, caisele uscate (eu le-am taiat in 4), fisticul si coaja de portocale. Amestecati bine.

4 Turnati amestecul intr-o forma unsa in prealabil si dati la cuptorul gata incalzit. 

Placinta cu nuca de cocos

Ingrediente:

  • 1 cana smantana,
  • 1 lingurita de zahar,
  • 1/2 de lingurita de vanilie,
  • 1 albus batut spuma,
  • 1/2 cana nuca de cocos rasa si uscata,
  • un blat de placinta.

Mod de preparare:

Bateti smantana, adaugati apoi zaharul si vanilia. Amestecati cu albusul si nuca de cocos, puneti compozitia la rece pana se ingroasa, apoi turnati-o peste blat. Deasupra puneti capsuni proaspete, banane, kiwi sau ananas.

Blatul de placinta: amestecati 2 cani de biscuiti pisati cu 1 cana de zahar si 6 linguri de margarina. Aranjati compozitia prin presare intr-un vas. Coaceti la temperatura foarte ridicata timp de 10-15 minute.

Prajitura olandeza

Ingrediente:

  • 1/2 cana de unt,
  • 50 g de ciocolata,
  • 1 cana de zahar,
  • 2 oua,
  • 1 cana suc de mere,
  • 1 lingurita de vanilie,
  •  1/2 cana de arahide maruntite,
  • 1 cana de faina,
  • 1/2 lingurita de praf de copt,
  • 1/4 lingurita de sare,
  • bicarbonat.

 

Mod de preparare:

Topiti untul si ciocolata, apoi raciti-le. Amestecati cu zaharul, ouale, sucul de mere, vanilia si arahidele. Adaugati praful de copt, sarea si bicarbonatul. Turnati aceasta compozitie intr-o tava patrata unsa cu ulei sau unt. Puneti la cuptor la o temperatura foarte ridicata, timp de 35-40 de minute. Dupa ce se raceste, dati pe deasupra cu zahar pudra.

 

Prajitura cu glazura de ciocolata

 

Ingrediente:

  • 2 cani de faina,
  •  1 cana de zahar,
  • 4 linguri de cacao,
  • 1si 1/2 lingurite praf de copt,
  •  1 si 1/2 lingurite de bicarbonat,
  •  1 cana de smantana.

 

Mod de preparare:

Amestecati energic faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. In mijlocul amestecului turnati 1 cana de apa si 1 cana de smantana, dupa care amestecati energic din nou si turnati compozitia in 2 tavite unse cu unt. Coaceti timp de 35 de minute la temperatura ridicata (350 grade). Dupa ce o scoateti de la cuptor, o acoperiti cu glazura de ciocolata cat mai sunt inca calde.

Glazura de ciocolata: Topiti 100 g de ciocolata cu 3 linguri de unt. Luati vasul de pe foc si adaugati un ou batut. Apoi turnati cate putin 1 lingurita de vanilie si 2 cani de zahar, pana obtineti consistenta necesara.

Sursa: http://delly.garbo.ro / http://www.topfeminin.ro

Foto: http://img.garbo.ro / http://2.bp.blogspot.com

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare