[imagebrowser id=541]Pentru a-ti surprinde musafirii de Paste este indicat sa incerci cele mai delicioase retete de prajituri potrivite pentru aceste sarbatori.
Tortulet cappuccino
Ingrediente:
- 250 gr unt moale
- 200 gr zahar
- 4 oua
- 300 grame de faina
- 1 pliculet praf de copt
- 100 gr nuci maruntite
- 200 ml cafea tare
- 400 grame de Mascarpone de la Lactitalia
- 2-3 linguri de zahar pudra vanilat
- putina cacao pentru pudrat
- Frecati untul cu zaharul, apoi adaugati ouale si ulterior faina amestecata cu praful de copt.
- Adaugati in aluatul format nucile si jumatate de cantitatea de cafea. Amestecati bine, turnati intr-o forma si dati la cuptor cam 30 de minute pana se rumeneste.
- Scoateti aluatul din cuptor si lasati-l sa se raceasca. Taiati-l in doua.
- Cafeaua ramasa indulciti-o cu 1-2 lingurite de zahar si turnati cateva linguri peste blatul de prajitura pentru a-l insiropa. Lasati sa se raceasca in continuare.
- Pregatiti crema, batand bine mascarpone cu zaharul pudra.
- Ungeti crema peste blat si pudrati cu putina cacao.
Cozonac cu ciocolata si stafide
Ingrediente:
- 400 g faina
- 200 g unt de prajitura (cu aroma de vanilie)
- 250 g zahar
- 5 oua
- 100 ml lapte
- 200 g ciocolata amaruie taiata in bucati mari
- 1/4 lingurita scortisoara
- praf de copt
- 200 g fistic
- 200 g fructe uscate (eu am folosit caise)
- 4-5 lingurite coaja de portocala rasa
Mod de preparare:
1 Intr-un vas amestecati untul, zaharul si condimentele, pana ce abtineti o pasta. Adaugati unul cate unul ouale, apoi laptele. Amestecati mereu.
2 In compozitia astfel obtinuta amestecati treptat faina si praful de copt.
3 Adaugati ciocolata taiata in bucati mari, caisele uscate (eu le-am taiat in 4), fisticul si coaja de portocale. Amestecati bine.
4 Turnati amestecul intr-o forma unsa in prealabil si dati la cuptorul gata incalzit.
Placinta cu nuca de cocos
Ingrediente:
- 1 cana smantana,
- 1 lingurita de zahar,
- 1/2 de lingurita de vanilie,
- 1 albus batut spuma,
- 1/2 cana nuca de cocos rasa si uscata,
- un blat de placinta.
Mod de preparare:
Bateti smantana, adaugati apoi zaharul si vanilia. Amestecati cu albusul si nuca de cocos, puneti compozitia la rece pana se ingroasa, apoi turnati-o peste blat. Deasupra puneti capsuni proaspete, banane, kiwi sau ananas.
Blatul de placinta: amestecati 2 cani de biscuiti pisati cu 1 cana de zahar si 6 linguri de margarina. Aranjati compozitia prin presare intr-un vas. Coaceti la temperatura foarte ridicata timp de 10-15 minute.
Prajitura olandeza
Ingrediente:
- 1/2 cana de unt,
- 50 g de ciocolata,
- 1 cana de zahar,
- 2 oua,
- 1 cana suc de mere,
- 1 lingurita de vanilie,
- 1/2 cana de arahide maruntite,
- 1 cana de faina,
- 1/2 lingurita de praf de copt,
- 1/4 lingurita de sare,
- bicarbonat.
Mod de preparare:
Topiti untul si ciocolata, apoi raciti-le. Amestecati cu zaharul, ouale, sucul de mere, vanilia si arahidele. Adaugati praful de copt, sarea si bicarbonatul. Turnati aceasta compozitie intr-o tava patrata unsa cu ulei sau unt. Puneti la cuptor la o temperatura foarte ridicata, timp de 35-40 de minute. Dupa ce se raceste, dati pe deasupra cu zahar pudra.
Prajitura cu glazura de ciocolata
Ingrediente:
- 2 cani de faina,
- 1 cana de zahar,
- 4 linguri de cacao,
- 1si 1/2 lingurite praf de copt,
- 1 si 1/2 lingurite de bicarbonat,
- 1 cana de smantana.
Mod de preparare:
Amestecati energic faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. In mijlocul amestecului turnati 1 cana de apa si 1 cana de smantana, dupa care amestecati energic din nou si turnati compozitia in 2 tavite unse cu unt. Coaceti timp de 35 de minute la temperatura ridicata (350 grade). Dupa ce o scoateti de la cuptor, o acoperiti cu glazura de ciocolata cat mai sunt inca calde.
Glazura de ciocolata: Topiti 100 g de ciocolata cu 3 linguri de unt. Luati vasul de pe foc si adaugati un ou batut. Apoi turnati cate putin 1 lingurita de vanilie si 2 cani de zahar, pana obtineti consistenta necesara.
Sursa: http://delly.garbo.ro / http://www.topfeminin.ro
Foto: http://img.garbo.ro / http://2.bp.blogspot.com