Ingrediente
– 2 şiruri de cotlete de miel, cu surplusul de grăsime îndepărtat
– 2 linguriţe muştar de Dijon
– 3 căţei de usturoi
– sare şi piper proaspăt măcinat
– pătrunjel, rozmarin şi cimbru, de preferat proaspete şi tocate
– 4 linguri ulei de măsline
Pentru garnitură:
– 500 g cartofi noi
– 300 g roşii cherry mai mari
– 2 dovlecei zucchini
– 1 ceapă
– 3-4 căţei de usturoi
– 2 crenguţe de rozmarin
– 2 frunze de dafin
– ulei de măsline, sare şi piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
- Curăţă căţeii de usturoi, taie-i şi zdrobeşte-i într-un mojar, cu puţină sare. Adaugă verdeţurile şi pisează din nou, apoi pune uleiul de măsline, muştarul şi piperul.
- Spală bine coastele şi usucă-le cu un şervet de hârtie. Unge coastele cât de bine se poate cu acest amestec, apoi înfăşoară carnea într-o folie de aluminiu şi lasă la marinat minimum 2 ore (ideal 24), la frigider. Încinge bine cuptorul. Secretul fripturii de miel este să fie preparată la foc mic, dar bine încins înainte. Pune carnea într-o tavă, cu tot cu folie, şi dă-o la cuptorul încins, unde las-o 10 minute. Scoate-o, îndepărtează cu atenţie folia şi las-o încă 5 minute, pentru ca friptura să devină crocantă la exterior şi moale la interior.
- Între timp, pregăteşte legumele: spală dovlecelul şi taie-l rondele, cu tot cu coajă. Spală bine cartofii noi şi lasă-i cu tot cu coajă. Spală roşiile, curăţă-le de codiţe şi lasă-le întregi. Curăţă ceapa şi tai-o sferturi. Pune-le pe toate într-un vas termorezistent, stropeşte-le cu ulei de măsline, presară peste ele sare şi piper proaspăt râşnit şi adaugă crenguţele de rozmarin şi frunzele de dafin întregi. Toarnă deasupra lor 1 cană cu apă (aceasta nu trebuie să acopere legumele). Dă-le la cuptor circa 15 minute sau până ce apa se evaporă, iar legumele sunt pătrunse. Scoate vasul, pune friptura de miel deasupra şi adu la masă.