[imagebrowser id=1445]Colicile bebelusului sunt intodeauna corelate cu o stare de plans si agitatie pe care o are micutul in prima parte a vietii.
Chiar daca colicile afecteaza mare parte dintre sugari, in realitate pot exista anumiti bebelusi care sa nu fie afectati de simptomatologia suparatoare a acestora.
Ce sunt colicile bebelusului?
Cu toate ca eforturile medicale incearca sa ofere o definitie clara colicilor si sa determine cu exactitate factorii responsabili pentru starile bebelusului, in realitate acestea nu au fost inca bine depistate. Se poate spune doar ca bebelusii pot traversa perioade de plans intens, agitatie, fiind suparati de prezenta crampelor abdominale. Chiar si asa, s-a ajuns la concluzia ca acestea sunt cauzate de anumite dureri abdominale care determina reactii extrem de suparatoare pentru bebelus.
Care este simptomatologia colicilor bebelusului?
De obicei, orice bebelus care are colici prezinta o stare de agitatie, plange, este suparat, isi duce piciorusele catre abdomen, se inroseste la fata. Ori de cate ori observati aceste lucruri puteti suspecta faptul ca bebelusul trece printr-o astfel de perioada.
Cat dureaza colicile abdominale?
Ei bine, desi pot porni de la varsta de doua-trei saptamani, colicile bebelusului se opresc mai inainte de implinirea varstei de patru luni de viata. Cu alte cuvinte, nu dureaza la nesfarsit.
Cum putem ameliora simptomele colicilor?
Chiar daca ne-am dori ca aceste stari sa poata fi vindecate si bebelusul sa nu mai prezinte de fiecare data astfel de episoade, in realitate colicile bebelusului nu pot fi decat ameliorate.
Pentru calmarea durerilor abdominale ale bebelusului este indicat ca mama sa fie mereu in preajma pruncului sau. Masajul abdominal cu miscari circulare, asezarea bebelusului pe pielea mamei, dar si aplicarea unor comprese cu apa calda nu fac altceva decat sa calmeze durerile bebelusului.
Atunci cand bebelusul prezinta astfel de stari este indicat ca mama sa se adreseze medicului specialist pentru indicatii suplimentare. Medicatia ce poate fi recomandata se aplica doar atunci cand micutul pare de neconsolat. Protectis, Sab Simplex, Espumisan sunt doar cateva dintre medicamentele ce pot fi administrate doar cu recomandarea medicului specialist.
De obicei, medicii asociaza astfel de stari ale bebelusului si cu alimentatia mamei. Tocmai de aceea, este recomandat ca proaspata mamica sa nu consume alimente interzise in alaptare. Ceaiul de chimen si anason poate calma colicile puiului tau.