Consumul de broccoli – efect benefic asupra organismului

Pentru parintii interesati de gatitul sanatos, prietenii nostri de la www.gatesterapid.ro ne-au furnizat un articol interesant despre broccoli.

[imagebrowser id=1345]Broccoli pare a fi una dintre acele legume de care ori te vei indragosti la prima vedere sau o vei uri. Numele de broccoli este de origine italiana, insemnand: muguri de varza. Este o legume verde din familia verzei. In general este vandut sub forma de capatina, care are mai multe buchetele de ramificare pe tulpina centrala si uneori frunze (acestea sunt de asemenea comestibile, dar de obicei sunt aruncate).

Delicioasa cruda sau fiarta, aceasta leguma stimuleaza aroma zecilor de retete. In acest articol vom vorbi despre beneficiile oferite de broccoli pentru sanatate si despre servirea acestuia.
Datorita valorilor nutritive si a mineralelor, dintre care amintim calciu, magneziu, sodiu, fier, zinc si fosfor, broccoli este foarte sanatos. Crud contine vitaminele B1 si B2, E, vitamina C si A, calciu si fibre. Broccoli este o sursa de calciu si are proprietati anti-oxidante care ajuta la prevenirea unor forme de cancer.

Sezonul de varf pentru consumul de broccoli sunt lunile de toamna si iarna. In timpul verii din varianta congelata putem pregati preparate culinare extraordinare.
Inainte de a-l folosi, se spala cu apa din abundenta. Aburul este cea mai buna metoda de a gati broccoli, deoarece multe dintre substantele nutritive se pierd prin fierbere. Tineti la aburi doar pana devine crocant, in timp ce coditele raman verde deschis, 5 minute sunt mai mult decat suficinte. Scoateti capacul de mai multe ori in timpul prepararii, pentru a elibera vaporii, ajutand astfel ca broccoli sa-si pastreze culoarea verde stalucitoare. Daca este fiert sau gatit prea multe minute, se inchide la culoare, isi pierde din nutrienti, iar aroma puternica se inteteste.

Sugestii de preparare
· stropit cu ulei de masline sau in unt topit, cu  parmezan ras deasupra,
· adaugat langa paste cu branza, se coace la cuptor,
· amestecat si prajit in ulei de arahide cu usturoi tocat si adaugand un strop de ulei de susan in tigaie chiar inainte de final,
· cartofi fierti cu broccoli si sos de branza,
· supa de broccoli cu crutoane,
· broccoli fiert cu dressing de lamaie si marar,
· broccoli cu pui si mazare ,
· peste si broccoli la aburi –perfect pentru persoanele care tin cura de slabire, pentru ca aduce vitalitate prin proteinele din peste si fibre alimentare.
Ierburi si condimente care sporesc aroma de broccoli: busuioc, marar, oregano, usturoi, cimbru si tarhon.

Sursa poze: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/garlicchilliandbrocc_90660
http://www.bbcgoodfood.com/glossary/broccoli
http://food.krishna.com/recipe/ekadasi-cream-broccoli-soup
http://www.annaskipper.se/broccoligratang.html

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare