[imagebrowser id=476]Potrivit descoperirilor, copiii pot asimila mult mai usor o limba straina decat adultii.
Explicatia o aduc cercetatorii acer au demonstrat ca informatiile pe care le primeste creierul fiecarui copil sunt mult mai usor procesate decat in cazul unui adult.
Potrivit studiilor, copiii asimileaza o limba straina mai usor decat adultii intrucat informatiile receptate sunt transferate intr-o zona a creierului total diferita de cea a adultilor. Un astfel de loc se numeste “aria motorie adanca”. Atunci cand copilul reuseste sa asimileze toata informatia in limba straina acesta se va folosi de aceasta regiune a creierului pentru a putea transmite ceea ce a invatat.
Adultii nu au aceeasi abilitate ca si copiii de a asimila o limba straina. Creierul lor incepe sa faca conexiuni, aria motorie a acestuia nemaifiind atat de deschisa ca in timpul perioadei de copilarie, fiind aproape inchisa dupa varsta de 18 ani. Ca atare, adultii asimileaza si stocheaza informatia in alta parte a creierului, lucru care nu ii mai ajuta atunci cand trebuie sa reproduca ceea ce au invatat. Cu alte cuvinte, adultii nu vor putea reproduce o propozitie intr-o limba straina decat traducand cuvand cu cuvant din limba materna, spre deosebire de copii care transmit informatia involuntar, automat.
Potrivit cercetarilor, copiii vor putea sa asimileze o limba straina mult mai usor in perioada 2-7 anisori. Dupa implinirea varstei de sapte ani aria motorie a creierului incepe treptat sa se inchida, informatia nemaifiind la fel de usor reprodusa si pastrata.
Foto: http://sfatulparintilor.ro / http://storage0.dms.mpinteractiv.ro