Alergiile la bebelusi sunt destul de comune iar acestea nu prezintă un pericol, în special dacă sunt depistate la timp și tratate corespunzător. Bebelușii sunt predispuși la diferite tipuri de alergii iar de cele mai multe ori acestea pot fi greu de depistat de către părinți, în special, la început.
Multe dintre aceste alergii la copii au simptome asemănătoare sau chiar similare cu ale unei răceli, de aceea este bine ca atunci când, acestea se manifestă pe o perioadă mai lungă de timp, sau revin, să apelezi la un medic pediatru sau un medic specialist în alergologie.
Alergiile de vară pot fi întâlnite chiar și la adulți nu doar la copii, dar bebelușii, sunt mult mai sensibili iar aceștia pot suferi de diferite forme de alergie. Totuși, există anumite lucruri pe care le poți face pentru a preveni unele dintre ele.
În cazul bebelușilor simptomele sunt diferite de cele ale adulților, chiar dacă s-ar putea ca cel mic, să sufere de aceeași alergie. Cele mai frecvent întâlnite simptome pe care bebelusii le manifestă, atunci când vorbim despre o alergie sunt ochii roșii, strănutul, mâncărimile la nivelul nasului sau eczemele.
Alergii la flori, iarbă sau buruieni
Deși, în mare parte, alergiile la bebelusi provin din alimentație sau mediul gospodăresc, iată că vară, acestea se manifestă și din cauza ierburilor, florilor
sau buruienilor, precum: ambrozia, ciulinii, știrul, talpa-gâștei, iarba fânului, livezi etc.
Ambrozia poate călătorii la sute de km distanță, deci bebelușului i se poate declanșa această alergie chiar dacă nu se află în apropierea unei ambrozii, spre exemplu.
Alergii la mediu poluat
În special, pe timp de vară, când geamurile sunt mai mult deschise și petrecem mai mult timp afară, puiul tău poate fi expus mult mai mult la poluare sau la ozon, care se formează printr-un amestec de raze de soare și chimicalele provenite de la țevile de eșapament ale mașinilor.
Lumina foarte puternică, împreună cu lipsa vântului sau curenților de aer, creează de cele mai multe ori nori de ozon, în mare parte în zonele urbane.
Alergii la înțepăturile de insecte
Fie că vorbim de albine, vispi, bondari sau furnici, toate aceste insecte dar și multe altele sunt mult mai active pe timp de vară, iar puiul tău poate fi alergic la înțepăturile lor.
Dacă bebelușul tău manifestă o reacție severă la anumite insecte, aceasta îi poate fi fatală, deci trebuie să acorzi o atenție deosebită acestui aspect și să observi foarte bine, dacă puiul tău prezintă anumite simptome la astfel de înțepături.
Mucegaiuri și fungi
Dacă pe timp de iarnă, bebelușul poate experimenta astfel de alergii în interior, iată că și vara, puiul tău este predispus la astfel de alergii. Vara este un mediu propice pentru mucegaiurile care adoră zonele umede precum băile sau chiar patruile și diversele materiale textile.
Spongii acestora călătoresc mult mai ușor vara, datorită vântului și prezența acestora provoacă strănut respirație șuirătoare sau rinoree.