Ce dieta recomanzi, care sa le ajute pe mamici sa ajunga mai repede la forma dorita?
Nu e propriu-zis o dieta, cat un set de reguli care functioneaza destul de bine. Prima regula e sa mancam cat mai multe legume, practic ¾ din farfuria noastra ar trebui sa fie acoperite de legume. Trebuie sa mancam si proteine slabe, deci nu ar trebui sa ne lipseasca din farfurie o astfel de sursa, fie ca vorbim de leguminoase (linte, naut), ou, peste sau carne slaba. Dimineata si la pranz e bine sa consumam si o cantitate moderata de glucide complexe, respectiv cereale integrale, cartof copt, cartof dulce sau paine de secara. Fructele e bine sa le mancam dimineata, ca o masa de sine statatoare. Orele de masa trebuie respectate si e important sa nu „rontaim” constant intre mese. Sa ne hidratam corect e un alt aspect foarte important si sa preparam alimentele cat mai dietetic (la cuptor, la abur sau fierte) este extrem de important atat pentru sanatate cat si pentru eficienta unui program de slabire.
Primele exercitii pe care le poti face dupa nastere – cu ce incepi?
As incepe cu un program de Pilates si unul de exercitii cu greutati mici, care sa imbunatateasca in primul rand calitatea masei musculare. Impreuna cu mersul pe jos pe care mamicile oricum il fac atunci cand scot bebelusul la plimbare functioneaza foarte bine si e un start corect in orice proces de revenire la forma fizica de dinainte de sarcina.
Un exemplu de meniu/zi care te ajuta sa arzi grasimile:)
Un astfel de meniu se calculeaza individual pentru fiecare mamica in parte, e foarte important sa se coreleze cu cantitatea de lapte matern pe care o consuma bebelusul si nu poate fi generalizat. Ca idee, la micul dejun trebuie consumata o sursa de glucide cu absorbtie lenta (fulgi de hrisca, paine de ovaz si secara) impreuna cu o sursa de proteine de buna calitate (ou, peste, lactate fermentate natural) si ceva grasimi sanatoase (avocado, nuci) si legume proaspete.
Gustarea de dimineata (fructe) ar trebui sa fie consumata la 2 ore de la micul dejun.
Pranzul trebuie sa fie consistent si nutritiv, de exemplu un cartof copt, legume la abur si o bucata de carne de vita sau de curcan la cuptor sunt o alegere buna.
La gustarea de seara e indicat sa consumam o cutie de branzica de casa, putine legume sau niste nuci crude si eventual niste painite cu tarate de ovaz sau o felie de paine neagra.
La cina mancam o bucata de peste sau carne de pasare de buna calitate, legume la cuptor si cateva linguri de orez, cat sa avem energie pentru o noapte in care de regula se doarme pe intervale si trebuie sa mai si hranim bebelusul.