Spunem vară, automat ne gândim la zile pline de soare și la vacanță! Cei mai fericiți sunt copiii, mai ales că în această perioadă scapă de grija școlii și pot petrece mai mult timp la joacă, în aer liber.
Cei mici au nevoie de soare, principala sursă de vitamina D. Însă pentru părinți intervine acum o altă grijă! Trebuie să fie atenți ca cei mici să nu sufere arsuri solare. Iată cum alegem o cremă cu protecție solară copiiideală pentru fiecare prichindel în parte.
Soarele ne ajută cu vitamina D, care face posibilă absorbția de calciu în organism necesară pentru întărirea oaselor. Iar pentru copii, acest proces este extrem de benefic. Expunerea la soare pentru 15 minute e suficientă pentru a obține cantitatea ideală de vitamina D. Dar de cele mai multe ori, timpul petrecut în soare este mai mare, mai ales când ieșim cu copiii.
Iar expunerea repetată și neprotejată la ultraviolete poate provoca arsuri ale pielii și, odată cu ele, poate crește riscul de apariție a melanomului – unul dintre cele mai severe tipuri de cancer de piele.
Așadar, în zilele de vară, pentru juniori este esențială o cremă cu protecție solară copii cu un factor de protecție SPF ridicat. Se va aplica periodic și chiar și atunci când soarele intră în nori.
Crema de protecție solară copii: cum protejăm bebelușii
Soarele devine inamicul numărul 1 când vine vorba de pielea copiilor. Iar asta pentru că este mult mai subțire decât în cazul adulților, deci și mai sensibilă și mai delicată.
În același timp, indiferent de vârstă, cei mici au nevoie să petreacă timp în aer liber pentru a se dezvolta. Așadar, ca părinte, e important să alegi produsele care oferă protecție solară pentru copii, formula lor fiind special adaptată juniorilor.
În cazul bebelușilor, este indicată urmarea unor reguli atunci când ne dorim să petrecem timp în aer liber. Specialiștii recomandă să se stea la umbră între orele 10 – 17. E indicat ca bebelușii să fie îmbrăcați cu piese vestimentare cât mai lejere, de preferință din fibre naturale. Foarte important este ca și capul bebelușului să fie protejat de o pălăriuță care să ascundă de soare urechile, ceafa și baza gâtului.
Important este și căruciorul bebelușului: nu trebuie acoperit cu alte material textile în afară de propriul parasolar. Există pericolul de supraîncălzire. Cel mult, ar putea ajuta o umbreluță mobilă.
În cazul extrem în care nu poate fi evitată expunerea la soare a bebelușilor între 6 și 12 luni în intervalul orar mai sus amintit, specialiștii sunt de părere că ar putea proteja suplimentar un strat subțire, de cremă de protecție solară copii cu SPF 50, aplicat cu maximă prudență.
Dar cel mai bine ar fi de evitat radical expunerea la soare copiii mai mici de 1 an.
Crema de protecție solară copii: cum protejăm copiii mai mari de 1 an?
Odată cu împlinirea vârstei de 1 an, totul se schimbă. Este perioada în care cel mic va începe să experimenteze din plin lumea din jurul lui, imediat după primii pași.
În aceste condiții, se va putea aplica cremă de protecție solară copii cu SPF 50, însă în mare măsură este bine să se respecte aceleași reguli ca și în cazul bebelușilor sub 1 an.
Soluția de protecție solară pentru copii se va aplica cu 20-30 de minute înainte de a ieși afară. Mai mult, se va reaplica la fiecare 2 ore sau chiar după fiecare ieșire din apă – fie că optăm pentru câteva ore de plajă sau piscină. Recomandată este și îmbrăcămintea specială cu protecție UV.