[imagebrowser id=362]In ultima perioada solicitarile venite din partea gravidelor pentru nasterea in apa sunt destul de ridicate. Centrele medicale moderne, particulare, reusesc sa faca fata cu succes acestei perioade importante din viata oricarei femei insarcinate.
Apa intregeste mediul in care se regaseste copilul in viata intrauterina, facand mai usoara trecerea spre exterior si obisnuirea acestuia cu ritmul de viata de afara. De asemenea, in cazul in care alegeti nasterea in apa durerea este sporit diminuata, nemaifiind nevoie de administrarea anesteziei epidurale.
In plus, nasterea pe cale naturala, in apa, ii permite mamei sa isi gaseasca pozitia cea mai confortabila pentru a impinge, expulzand astfel bebelusul, lucru care nu este permis in mod uzual, mama fiind obligata sa se aseze in pozitia oferita de scaunul ginecologic.
In prima parte a nasterii in apa medicul specialist incearca sa supravegheze atat mama, cat si bebelusul. Bataile inimii acestuia, dar si gradul de dilatare al mamei reprezinta doua elemente de maxima importanta. In timpul nasterii mama este ajutata de catre cadrele medicale specializate, care vor incerca sa extraga bebelusul de cap imediat ce acesta va iesi la aer.
Ulterior nasterii bebelusul este verificat si aspirat de catre medic in asa fel incat acesta sa poata respira in mod normal. In cazul in care va ganditi ca nasterea in apa ii poate spori riscul de a se ineca, ei bine acest lucru este aproape imposibil intrucat oxigenul primit de la mama ii este suficient sa reziste cateva minute sub apa.
In plus, nasterea in apa ii permite partenerului sa stea alaturi de viitoarea mamica in bazin in asteptarea bebelusului. Va putea surprinde cele mai emotionante momente cu ajutorul camerei de filmat.
Un avantaj major al nasterii in apa consta in faptul ca recuperarea postpartum este ca si realizata imediat dupa ce mama va iesi din bazin. Procedura nedureroasa a nasterii ii va permite mamei sa se simta destul de bine, nefiind nevoie de repaus la pat pentru o perioada mai lunga, asa cum suntem obisnuiti in cazul nasterii naturale obisnuite.
Foto: http://www.info-sarcina.ro / http://www.qbebe.ro