Când vine vorba de instalarea unui televizor în camera copilului, părerile sunt împărţite. Specialiştii în educarea copiilor ne avertizează că timpul petrecut de cei mici în faţa televizorului nu ar trebui să depăşească o oră pe zi. În funcţie de regulile fiecărei familii, copilul poate viziona un film, un desen animat, o emisiune în intimitatea camerei lui sau în zona deschisă a living-ului.
Când vine vorba de copii, siguranţa lor primează. Din acest motiv, asiguraţi-vă că locul în care aşezaţi televizorul nu reprezintă un pericol pentru ei.
Acestea fiind spuse, vă voi prezenta câteva variante care probabil vă vor inspira dacă decideţi să puneţi un televizor în camera celui mic. Una dintre posibilităţi este montarea televizorului pe perete cu ajutorul unui suport, care poate fi mobil sau fix.
Este important să luaţi în considerare dimensiunile televizorului atunci când achiziţionaţi suportul. Deoarece poziţia copilului va fi în şezut sau culcat atunci când urmăreşte un program la televizor, este recomandat că latura de jos a televizorului să se situeze la o distanţă de circa 80-100 cm de podea.
O altă variantă ar fi integrarea televizorului în ansamblul mobilierului. În acest caz, televizorul este aşezat pe un raft care face parte dintr-o bibliotecă sau este fixat pe o comodă.
Camuflarea televizorului în spatele unei uşi pivotante sau a unui raft care funcţionează după aceleaşi principii, permiţând o întoarcere de 180 de grade, ar fi o altă soluţie în ceea ce priveşte integrarea televizorului în ambientul camerei copilului.
Televizorul se fixează pe interiorul unei uşi care la prima vedere pare uşa unui dulap. Prin întoarcerea acesteia este permis accesul la televizor. O soluţie mai costisitoare, dar de efect, care poate fi adoptată şi în alte încăperi ale locuinţei.
Articol semnat de Irimescu Flavia Lorena, decorator interioare, telefon: 0747666473.
Surse foto: www.pinterest.ro și proiecte de amenajare personale