Nasterea prematura presupune o serie de riscuri atat pentru mama, cat si pentru sanatatea bebelusului.
Riscul nasterii premature este mai mare in cazul femeilor cu astfel de predispozitii, dar si in cazul unor afectiuni medicale ori chiuretaje repetate.
Pentru a preveni nasterea prematura gravida va trebui sa acorde mai multa atentiei perioadei de sarcina, ferindu-se de eventualele riscuri care i-ar putea pune in pericol starea.
Hidratarea in timpul sarcinii reprezinta o metoda de a evita nasterea inainte de termen. Medicii recomanda consumul de minim 2 litri de apa in mod uzual. In timpul sarcinii este indicat sa consumati putin mai multa apa pentru a regla nivelul de ocitocina din corp. Ocitocina creste in cazul lipsei de apa din organism si poate declansa contractiile uterine.
Eliminati orice sursa de agitatie, nervozitate sau stres. O astfel de stare poate deveni generatoare de probleme in sarcina. Pe parcursul celor noua luni este recomandat sa va odihniti cat mai mult si sa va ganditi la bebelusul din burtica. Comunicati cu acesta – este o metoda sigura de autolinistire.
Respectati regimul de masa sanatos – alimentatia poate deveni un factor esential pentru a preintampina nasterea prematura. Legumele, fructele proaspete trebuiesc consumate cu regularitate de catre gravida in orice moment al zilei. Nu va retineti de la mancare si nu va infranati poftele – este normal sa adaugati intre 10 si 20 kilograme in sarcina.
Luati medicatia propusa de catre medic – suplimentele de multivitamine si minerale, acidul folic, precum si alte medicamente prescrise de catre medic in timpul sarcinii trebuie luate cu regularitate, avand rolul de a intari organismul, fiind capabil sa duca la bun sfarsit sarcina.