Imunitatea copilului reprezinta o mare problema pentru fiecare parinte. De regula, copilul cu o imunitate puternica are o sanatate „de fier”, fiind ferit de imbolnaviri.
Cresterea nivelului de imunitate difera de la copil la copil, imunitatea crescuta avand la baza o serie de factori naturali.
Potrivit medicilor, imunitatea unui copil se creaza inca din momentul nasterii sale, prin alaptare, igiena si protectie parinteasca.
Alaptarea copilului reprezinta punctul cheie al sporirii imunitatii. Cu alte cuvinte, copiii alaptati la san imediat dupa nastere si pentru o perioada de minim 6-12 luni poate genera o sanatate puternica, crescandu-i astfel imunitatea copilului. Tocmai de aceea, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea copilului pentru o perioada din ce in ce mai lunga, uneori de pana la doi ani sau chiar mai mult.
Factorul igiena este iarasi un element important pentru sporirea ori diminuarea imunitatii organismului copilului. Parintii sunt datori sa isi ingrijeasca copiii inca de la nastere, creandu-le ulterior un program de igiena pe care vor trebui sa il respecte. Spalarea mainilor cu sapun antibacterian, igiena corpului, dar si spalarea cu atentie a alimentelor crude sunt necesare pentru cresterea imunitatii.
Dieta diversificata este un factor esential pentru sporirea imunitatii. Fructele si legumele consumate in stare cruda determina o sanatate destul de buna, aparand organismul de eventualele bacterii ori virusi ce pot ataca organismul.
Inlocuieste calculatorul cu sportul in parc, privitul la televizor cu ora de sport si numai asa vei reusi sa ii cresti imunitatea copilului tau. Nu de putine ori se spune ca fiecare copil crescut in regiunea rurala este mai sanatos si are mai mult „rosu” in obraji, insa aceasta se datoreaza miscarii si aerului liber in care traieste. Indiferent de locul in care locuiti iesiti cu copilul in parc mereu, indiferent de anotimp. Doar asa il veti feri de imbolnaviri.