Venirea pe lume a unui copil presupune un eveniment dorit de multe cupluri. Cu toate acestea, sansele de a ramane insarcinate difera in functie de organismul fiecarei femei, dar si de varsta acestora.
Pentru a-ti mari sansele de a ramane insarcinata este indicat sa parcurgeti mai multe etape, fiind atente la fiecare semn pe care vi-l poate da organismul.
Aruncati anticonceptionalele
Cu ceva vreme de a trece la conceperea unui copil – minim 3 luni – este indicat sa nu mai consumati anticonceptionale. Unele femei raman insarcinate imediat dupa ce renunta la anticonceptionale, altele, insa, au nevoie de mai mult timp pentru detoxifierea organismului. Sansele de a ramane insarcinata se maresc dupa minim trei luni din momentul in care ati renuntat la ele, potrivit medicilor.
Fiti atenta la ovulatie
Perioada ovulatiei reprezinta prilejul in care sansa de a ramane insarcinata creste foarte mult. Fie prin masurarea temperaturii bazale, fie prin observarea secretiei cervixului femeia isi poate da seama cand ajunge la ovulatie pentru a mari numarul de raporturi sexuale in vederea obtinerii unei sarcini.
Cresteti numarul de partide sexuale
Potrivit medicilor este nevoie sa intretineti raporturi sexuale cu partenerul cel putin odata la doua zile. In cazul in care nu aveti o cursivitate in acest domeniu sansele de a ramane insarcinata scad destul de mult.
Tineti cont de viabilitatea partenerului
Numarul de spermatozoizi ai partenerului este mai mare primavara si toamna tarziu, asa ca profitati de aceste perioade.
Renuntati la medicamente
In perioada preconceptiei este indicat sa renuntati la medicamente intrucat administrarea acestora poate vatama sanatatea bebelusului. De asemenea, unele medicamente impiedica formarea unei sarcini. De aceea, ori de cate ori aveti nevoie de medicamente purtati o discutie cu medicul specialist in aceasta privinta.