[imagebrowser id=1346]Infectiile in timpul sarcinii sunt deosebit de periculoase, mai ales pentru cel mic, aflat in pantecul mamei sale.
Infectiile in timpul sarcinii expun bebelusul riscului de a dezvolta numeroase malformatii congenitale, periculoase pentru sanatatea si cresterea sa, odata venit pe lume. Pentru a preveni toate aceste lucruri este indicat ca femeia sa respecte o serie de indrumari ale medicilor specialisti.
In timpul sarcinii este indicat ca femeia sa capete deprinderile unei bune igiene, fiind una dintre principalele conditii ale nasterii unui bebelus complet sanatos.
In plus, pe parcursul celor noua luni medicii recomanda ca femeia sa evite aglomeratiile. De obicei, cele mai multe infectii in sarcina sunt transmise pe calea aerului. Citomegalovirusul, dar si rubeola sunt doua dintre cele mai periculoase afectiuni cu care s-ar putea confrunta mama pe parcursul sarcinii, putand fi transmise destul de usor prin respiratie.
Apropierea de animale nu este intotdeauna cea mai recomandata solutie. Atunci cand vorbim de riscul adus de toxoplasmoza nu putem sa nu amintim de faptul ca orice femeie insarcinata ar trebui sa evite contactul cu pisica, chiar daca este unul dintre animalele de companie cele mai indragite.
O infectie poate fi contactata cu usurinta de la o alta persoana infectata si tocmai de aceea, se recomanda ca gravida sa evite contactul cu persoana despre care cunoaste ca ar putea fi purtatoare a unui virus periculos.
Chiar daca viata intima nu este interzisa pe tot parcursul perioadei de sarcina, se recomanda, totusi, ca femeia sa fie prudenta, mai ales pentru ca infectiile cu transmitere sexuala pot fi vatamatoare pentru sanatatea celui mic.
Analizele efectuate atat in perioada preconceptiei, cat si pe parcursul sarcinii au rolul de a depista din timp o eventuala orice infectie contactata pe parcursul celor noua luni de viata intrauterina.