Atunci cand copilul vostru are o febra este indicat sa aveti o discutie cu medicul specialist. Riscurile sunt cu mult mai mari in cazul bebelusului cu varsta de pana la un anisor intrucat riscul de deshidratare este mult mai mare.
Infectiile cailor respiratorii, guturaiul, otita, aparitia dintilor de lapte, bolile copilariei sau gripa pot determina stari febrile destul de puternice ce necesita multa atentie din partea parintilor.
Febra apare atunci cand in interiorul organismului apare o temperatura mai ridicata decat cea normala de 37 grade Celsius. Simpla incalzire a pielii nu determina neaparat febra.
Chiar daca febra apare atunci cand valoarea de 37 grade Celsius dispare nu va trebui sa va alarmati imediat ce observati ca bebelusul depaseste cu putin aceasta temperatura. Nu va trebui sa uitati ca fiecare dintre noi avem valori unice, temperatura variind in functie de fiecare individ. De asemenea, va trebui sa folositi termometrul atunci cand copilul este calm si linistit si nu atunci cand tocmai a tras o repriza de plans intrucat in astfel de momente temperatura creste vertiginos.
De aceea, imediat ce ati observat ca are febra va trebui sa folositi anumite medicamente care combat infectia din organism intrucat febra apare ca o reactie a sistemului imunitar la starea infectioasa din organism.
Stabilizarea temperaturii corpului este prima masura pe care va trebui sa o ia fiecare parinte. De aceea, administrati-i anumite doze de paracetamol sau ibuprofen, capabile sa ii reduca temperatura. Insa, atunci cand aveti anumite suspiciuni ca febra are o alta cauza prezentati-va de urgenta la medic.
Impachetarile cu apa rece sunt de asemenea indicate atunci cand temperatura depaseste 39 grade Celsius. De aceea, udati un prosop cu apa calaie si infasurati mai apoi copilul de la brau in jos, in asa fel incat sa ii feriti zona inimii.