Dă TONul meniurilor sănătoase şi delicioase!

Ştiai că tonul este cel mai consumat peşte la nivel mondial? Nu degeaba a câştigat sufletele gurmanzilor de pretutindeni. Pe lângă gustu-i savuros, tonul are toate calităţile unui fel de mâncare sănătos: stimulează creşterea şi buna dezvoltare a organismului, reduce riscurile cardiovasculare şi nivelul de colesterol, stimulează buna funcţionare a sistemului imunitar şi…este aliatul perfect al oricărei diete.  

Ori, dacă vrei să-i cunoşti istoria, află că oamenii de ştiinţă confirmă apariţia familiei tonului încă de acum 45 milioane de ani. Tonul este folosit ca sursă de hrană pentru oameni de mai bine de 2000 de ani şi, doar în Marea Mediterană, există aproximativ 240 crescătorii de ton consacrate. În plus, cercetătorii au descoperit relativ recent că tonul are în compoziţie şi seleniu. Seleniul activează ca un inhibitor al mercurului, aşadar, dacă încă mai există „sperioşi” care consideră riscant consumul de ton datorită conţinutului acestuia de mercur – aflaţi că seleniul contracarează conţinutul de mercur, riscurile fiind eliminate. Să-i dăm tonului aprecierea cuvenită şi să-l consumăm cât mai des, aşadar.

Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka şi finalistul concursului MasterChef este de asemenea un fan al tonului şi îl recomandă, mai ales acum – în apropierea sezonului cald – când silueta este în lumina reflectoarelor mai mult ca oricând. Chef Liviu Balint ţi-a pregătit o reţetă cu Eva Ton în suc propriu pentru zilele în care vrei să-i surprinzi pe cei dragi fără să petreci prea mult timp în bucătărie.

Pe principiul „Nu lăsa pe mâine ce poţi degusta azi”, delectează-te cu o porţie de bruschete cu conserva Eva Ton în suc propriu ori de câte ori ai chef de ceva uşor, sănătos şi, nu în ultimul rând, savuros. Ai nevoie de o baghetă cu seminţe, o conserva Eva Ton în suc propriu, câţiva căţei de usturoi, o legătură de ridichi proaspete şi o lămâie. Taie bagheta în felii nici prea groase dar nici prea subţiri şi aşează-le pe o foaie de copt, într-o tavă. Stropeşte totul cu ulei de măsline şi puţină sare de mare. Lasă feliile la cuptor, cât se rumenească uşor, iar după ce s-au răcit niţel, freacă-le bine cu usturoi. Adaugă uniform pe fiecare bruschetă bucăţile de ton iar, la final, decorează minunăţiile cu ridichi tăiate rondele şi câteva feliuțe de lămâie. Masa este gata, publicul va fi cu siguranţă cucerit!  

Chef Liviu Balint îţi recomandă să ai curaj şi să încerci cât mai multe modalităţi de preparare ale deliciosului ton. Pentru că nu se ştie niciodată cine va fi următorul MasterChef!

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare