[imagebrowser id=1770]Asociatia Clasic e Fantastic, Filarmonica “George Enescu “si Teatrul Odeon anunta duminica 1 iunie, de la orele 10.00si respectiv 12.30, doua concerte-spectacol din seria Clasic e fantastic – Copilaria marilor muzicieni. Spectacolele vor avea loc la Ateneul Roman, iar copiii il vor insoti prin muzica pe Wolfgang Amadeus Mozart.
Istoria, ii invata pe cei care vor sa o cunoasca in marile ei adevaruri ca, in perioadele de criza ale omenirii, investitiile in cercetare si in oameni (in educatie si cultura) sunt cele mai bune solutii de a scoate tarile din marasm si mai ales de a duce mai departe viata si societatea. In vremuri grele a nu face nimic este o atitudine fundamental greşita. Deteriorarea conditiei umane, asaltul inculturii, al lipsei de educatie civica sunt cele mai profunde rani ce pot afecta sufletul unui popor.si un popor fara suflet, este un popor pierdut.
Clasic e fantastic – Copilaria marilor muzicieni sunt spectacole de teatrusi muzica ce se adreseaza copiilor intre 4si 10 ani. Povestea spune ca doi soricei Sica si Rica au trait, pe rand, in vioara lui Antonio Vivaldi, in orga lui Johann Sebastian Bach, in biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart in clavecinul lui Ludwig van Beethoven, in pianul lui Frédérik Chopin… Astazi, batranul Sol povesteşte ce lucruri minunate a aflat de la stra-stra-stranepotii lui despre copilariile acestor mari compozitori, despre bucuriilesi tristetile lor, despre munca obositoare de zi cu zi in fata instrumentului incepand chiar de la varste foarte mici, despre calatoriile lungi si obositoare ale celor considerati copii minune pe care intreaga Europa dorea sa ii vada si sa ii asculte si mai ales despre felul in care toti au invatat sa scrie muzica si sa se bucure de ea.
Copilaria lui Mozart . Povestea incepe cu câteva sute de ani in urma, prin anul o miesaptesutesi ceva, intr-o lume plina de regisi cavaleri, de trasuri si castele, in casa unor muzicieni din Viena, capitala Austriei, o locuinta plina cu obiecte ciudate care se dovedesc a fi….instrumente muzicale. Casa apartine familiei Mozart. Tatal, Leopold Mozart era compozitor dar mai ales un vestit profesor de vioara care a scrissi publicat prima metoda prin care copiii puteau invata sa cante la acest minunat instrument. Sica, Ricasi Lola sunt martori la nazdravaniile micutului Wolfgang Amadeus – cel iubit de Dumnezeu!- , un copil minune, violonist, pianist, compozitor care la cinci ani, inainte sastie sa scrie literestia sa scrie note. Toata copilariasi-a petrecut-o calatorind impreuna cu tatal si cu sora lui prin intreaga Europa dand concerte pentru capetele incoronate dornice sa ascultesi sa cunoasca acest mic geniu.soriceii l-au insotit pe micul Mozart in cateva dintre aceste calatoriisi povestesc lucruri interesante, uneori amuzante, alteori triste despre cum a traitsi a crescut cel care, peste ani, va deveni unul dintre cei mai fantastici compozitori ai tuturor timpurilor.
Interpreteaza
Monica Buştean- vioara
Cezara Comşa – flaut
Cristina Popescu Staneşti – pian
Raluca Ouatu – pian
Dan Racoveanu si Fernanda Romila – orga
Cvartetul Solartis
Irina Ionescu –soprana
şi actorii: Alin Olteanu, Aurelia Olteanu, Monica Ciuta, Sanziana Tarta, Irina Sârbu
Comenteaza Cristina Sârbu
In program: lucrari de W.A.MOZART si fragmente din spectacolul Copilaria lui Mozart
Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Ateneului Român incepând cu:
miercuri, 21 mai a.c. ora 12
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75