[imagebrowser id=1265]Multi dintre parinti ajung sa se intrebe „de ce este importanta clasa pregatitoare?”, necunoscandu-i structura si, mai ales, demersul sau educativ.
Ei bine, clasa pregatitoare este considerata de cadrele didactice un mic antrenament pentru viata de scolar. Cu ajutorul sau copiii vor reusi sa se obisnuiasca cu mediul scolar, integrandu-se mai usor in cadrul colectivului de elevi. In plus, acestia vor fi mai receptivi la informatia primita de la profesori, vor deveni mai constiinciosi, reusind astfel sa inteleaga care este sensul si insemnatatea scolii pentru propria lor educatie.
Clasa pregatitoare reuseste, potrivit psihologilor, sa integreze copilul in colectivitate, adaptandu-l mult mai usor cu cerintele inalte ale scolii. Chiar daca unii dintre parinti vad in acest lucru o ingreunare a sarcinilor de copil, in realitate acestea reprezinta un demers educativ util, venit in sprijinul educatiei celor mici.
Numarul orelor din clasa pregatitoare este redus, majoritatea copiilor terminandu-si programul in jurul pranzului. In cazul in care parintii nu isi pot lua copilul de la scoala la o astfel de ora, acestia pot opta pentru inscrierea celui mic la un program de tip afterschool.
Disciplinele studiate in cadrul acesteia incearca sa il obisnuiasca pe copil cu cerintele vietii de scolar. Orice copil va invata lucruri utile despre limba si comunicare, om si societate, comunicare in limba straina, arte vizuale, lucru manual, muzica si miscare, TIC – jocul cu calculatorul, educatie fizica si sport, dezvoltare personala si religie.
Studierea tuturor acestor discipline nu inseamna intotdeauna si aplicarea unui sistem strict de notare. Copilul va fi evaluat somatic de catre profesori, in asa fel incat acesta sa se asigure ca informatia a fost captata de catre copil intr-un mod cat se poate de corect. Asadar, desi notarea este exclusa, copilul va fi totusi evaluat zilnic de catre profesori, in acest mod profesorii putandu-si da seama de evolutia micului scolar.