Multe femei, la inceputul sarcinii, se simt somnolente din cauza oboselii, dar putine stiu ca somnolenta este un simptom comun al sarcinii. In primele luni de sarcina, ti-ai dori sa dormi 24 ore pe zi. Acest lucru este normal si nu ar trebui sa-ti faci griji. De ce femeile insarcinate se simt atat de obosite la inceputul sarcinii si au nevoie de atata odihna?
Pentru multe femei, somnolenta este un simptom surprinzator al sarcinii. Nu conteaza ce faci sau ce moment al zilei este, la inceputul sarcinii somnolenta isi face loc fara nici un motiv aparent si te poate lua prin surprindere in orice moment, chiar si atunci cand ai o intalnire de afaceri importanta. Pentru a inrautati lucrurile si mai tare, oboseala este imbatabila, iar nevoia de odihna este imediata. Astfel incat s-ar putea sa adormi in statia de autobuz, la birou si obligatoriu pe canapeaua din living in timpul serialului tau preferat.
Somnolenta la inceputul sarcinii este normala. Nu-ti face griji, nu consulta medicul din acest motiv. Doar asteapta sa treaca. Somnolenta dispare la un moment dat (in al doilea trimestru de sarcina), doar pentru a reveni cu o forta mai mica in al treilea trimestru de sarcina.
Somnolenta in timpul sarcinii: cauza hormonala
Somnolenta in timpul sarcinii este rezultatul unor modificari hormonale care au loc in corpul viitoarei mame. In principal din cauza valului de progesteron. In plus, corpul unei femei poate fi obosit de greata si varsaturi. Uneori, slabiciunea se datoreaza lipsei poftei de mancare de la inceputul sarcinii. O alta cauza ar putea fi, de asemenea, preocuparea pe care s-ar putea sa o resimta viitoarea mama.
Cum sa supravietuiesti somnolentei din timpul sarcinii?
Cel mai bine ar fi sa-ti permiti sa dormi atunci cand te simti obosita. Cu toate acestea, daca doresti sa adaugi un pic de „zing”, ingrijeste-ti corpul cu alimente nutritive care pot furniza energie. Incearca sa fii implicata in mai multe activitati, de preferat in aer liber.