Orice gravida isi doreste sa nasca ajutandu-se de progresele medicinei. Anestezia epidurala reprezinta o alternativa eficienta in cazul nasterii vaginale. Insa, pot exista perioade in care medicul sa nu recomande anestezierea pacientei, dar si numeroase reactii adverse la continutul anesteziei.
In cazul in care dilatatia gravidei nu est euna corespunzatoare injectarii anesteziei, medicul va recomanda evitarea administrarii acesteia. De asemenea, in cazul in care ai probleme de sanatate legate de coagularea sangelui, probleme cardiace sau afectiuni ale coloanei vertebrale, precum si prezentarea la nivelul pielii a unei infectii ce poate fi transmisa imediat prin sange nu va fi posibila administrarea anesteziei epidurale.
Efectele adverse ale gravidei careia i s-a administrat anestezie epidurala pot fi multiple. Pe langa starea de greata, varsaturi, o scadere a tensiunii arteriale, marirea duratei travaliului poate reprezenta o insatisfactie a pacientei.
Migrenele se pot datora ca urmare a unei injectari a membranei care acopera maduva spinarii, scurgandu-se astfel o parte destul de mare din lichidul care inconjoara maduva spinarii.
Starea de frig, precum si montarea unei sonde urinare reprezinta alte probleme peste care gravida trece destul de greu.
Dupa efectuarea anesteziei este posibil ca proaspata mamica sa prezinte dureri de spate, precum si o zona amortita timp de mai multe zile.