Imediat dupa nastere, multe mamici se simt deja pregatite sa ia startul in noul maraton al vietii de mamica. Asa ca vor sti detul de bine cum sa isi ingrijeasca puiul, sa ii asigure hrana adecvata, dar si o igiena pe masura.
Cu toate acestea, datorita timpului scurt ramas imediat dupa serviciu, nu toate se simt pregatite sa faca fata tuturor solicitarilor casnice. Asa ca, atunci cand vine vorba de calcatul hainelor celui mic, multe mamici par sa se astepte sa preia o cu totul alta persoana o astfel de responsabilitate. Altele, putin mai istete aleg atunci cand merg la cumparaturi hainute rezistente la spalat, care nu se mototolesc, pentru a nu mai fi nevoite sa le mai calce.
Cu toate acestea, multe nu stiu ca, pe langa aspect, calcatul rufelor celui mic reprezinta un mijloc eficient pentru mentinerea sanatatii celui mic. Iata si de ce.
Odata ce bebelusul a inceput sa mearga, pana si de-a busilea, acesta va veni in contact cu diverse suprafete, unele mai curate, altele mai putin curate, ceea ce va determina aparitia microbilor si a bacteriilor. Formarea parazitilor intestinali reprezinta un efect a unei igiene precare. Asa ca, chiar daca vei considera ca te-ai ocupat suficient de mult de igiena celui mic, la baita, dar si prin spalarea adecvata a hainutelor, nu totul pare sa fie rezolvat.
Tinand cont de faptul ca se recomanda ca hainutele sa se spele la temperaturi mai joase, de maxim 40 de grade pentru ca hainutele sa nu se poata degrada, dar si de faptul ca in momentul uscarii, microbii isi vor face nestingheriti aparitia, se va recomanda calcatul fiecarei hainuta a bebelusului. Astfel, microbii vor putea fi intru totul inlaturati.
Atunci cand calcam lucrusoarele celui mic trebuie sa tinem cont de:
- alegeti fierul cu abur intrucat ofera o mai mare siguranta hainutelor, evitand arderea lor;
- alegeti temperatura de calcare conform etichetei hainutei;
- nu le calcati niciodata pe fata intrucat le puteti degrada.
Articol realizat de Tatiana Tuţă