Ingrediente:
– 1 pachet biscuiti cu cacao
– ½ dovleac mic (cca 500 g)
– 100 g zahar pudra
– 1 cutie branza mascarpone (250 g)
– 200 ml smantana pentru frisca
– coaja de portocala
– pentru decorat: nalbe (tip bezea) din comert si crema de ciocolata Finetti sau Nutella
Mod de preparare:
1) Se spala dovleacul, se taie in bucati, cu tot cu coaja, se scot semintele si se pune intr-o tava. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru o ora. Se scoate dovleacul, se curata coaja si se lasa sa se raceasca. Poti coace dovleacul si cu o zi inainte, pentru ca se pastreaza foarte bine la frigider. Astfel, vei face si pe loc aceasta prajitura, care apoi nu mai are nevoie de cuptor, mai ales daca urmeaza o petrecere cu copii.
2) Se mixeaza dovleacul, pana se obtine un piure. Se adauga branza mascarpone, smantana, zaharul si se amesteca mai departe cu o furculita, pana la omogenizare.
3) Se rup biscuitii in bucati mici si se umplu paharele cu un strat de crema cu dovleac, apoi cu un strat de biscuiti, iar la final cu un nou strat de crema.
Mai multe retete delicioase pe hobbybucatar.ro