[imagebrowser id=702]
Desert rapid cu biscuit de graham
Faramitati un biscuit de graham intr-un castron. Adaugati o lingurita de miere si putin lapte cald. Zdrobiti, amestecati si serviti.
Desert cu iaurt
Puneti putin iaurt pe o farfurie. Adaugati fructe proaspete si putina miere. Presarati musli, nuci sau germeni de grau. Puteti adauga si cateva cirese din dulceata.
Crema de branza cu ciocolata
Frecati o lingura de branza de vaci cu o lingura de lapte, pana capata o consistenta fina. Adaugati o jumatate de lingurita de zahar si un praf de cacao.
Tarta de mar
Spalati, decojiti si curatati mijlocul unui mar. Taiati-l felii foarte subtiri si presarati peste ele 2 lingurite de zahar. Bateti un ou si turnati-l peste felii. Puneti tot amestecul intr-o tavita unsa bine cu unt. Coaceti timp de 30 minute, intr-un cuptor incins la 175 de grade Celsius.
Banana coapta
Decojiti o banana mai tare si puneti-o intr-o tavita bine unsa cu unt. Ungeti banana cu unt si coaceti-o la 175 de grade Celsius, timp de 12-15 minute. Scoateti-o din cuptor. Cu varful unei lingurite, faceti un mic sant de-a lungul bananei si umpleti-o cu miere.
Crema de banana si mar
Spalati un mar, decojiti si taiati-l in bucatele sau radeti-l. Zdrobiti bine o banana. Adaugati o lingurita de lapte si o lingurita de zahar. Amestecati toate ingredientele si bateti-le pana se omogenizeaza. Se serveste imediat.
Budinca instant cu banane
Aveti nevoie de:
- 2 banane coapte, zdrobite,
- o jumatate de cana de piure de mere,
- 2 linguri de unt de arahide
- 2 linguri de miere.
Amestecati toate ingredientele pana cand au o consistenta moale, apoi puneti la rece compozitia. Presarati scortisoara sau germeni de grau si serviti.
Sorbet de fructe proaspete
Aveti nevoie de:
- 1 cana de fructe proaspete,
- 1 cana de zahar,
- 2 albusuri de ou, batute spuma tare.
Taiati fructele in bucatele si amestecati-le bine cu zaharul. Bateti albusurile spuma si amestecati-le cu fructele. Puneti totul intr-un vas la congelator timp de 2 ore si amestecati din cand in cand. Acoperiti vasul cu hartie cerata pana la servire.
Ciocolata inghetata
Aveti nevoie de:
- o jumatate de cana de lapte condensat dulce,
- 1 lingura de cacao,
- 1 lingura de lapte.
Combinati ingredientele si bagati la congelator pentru aproximativ 3 ore.
Glazura nutritiva
Aveti nevoie de:
- 2 linguri de unt sau margarina,
- un sfert de cana de miere,
- 1 lingurita de zahar vanilat.
Frecati bine ingredientele, pana cand obtineti o crema. Pentru diferite arome, puteti utiliza si fructe sau mirodenii.
Nu le spuneti copiilor ca glazura este hranitoare, deoarece vor crede ca nu este buna de mancat, fara macar sa o guste.
O puteti intinde pe briose, prajituri sau torturi.
Glazura cu fructe
Aveti nevoie de:
- 3 linguri de suc de fructe,
- 1 cana de lapte praf instant,
- coaja de portocala rasa, sau coaja de lamaie,
- stafide sau curmale tocate.
Amestecati bine totul pana la omogenizare. Se poate servi cu prajituri, fursecuri.
Varianta: puteti inlocui untul sau margarina cu unt de arahide in amestecul de baza si puteti adauga orice altceva ii mai place familiei dumneavoastra.
Glazura cu mirodenii
Aveti nevoie de:
- 2-3 linguri de lapte ( lapte batut sau iaurt ),
- 1 cana de lapte praf instant,
- praf de scortisoara, nucsoara sau cuisoare.
Puteti amesteca totul cu reteta de baza ( glazura nutritiva ).
Glazura de banane
Utilizati 3 linguri de lapte, 1 cana de lapte praf instant, 1 banana zdrobita. Se poate adauga praf de scortisoara. Amestecati bine si serviti alaturi de tort, prajituri, clatite.
Glazura cu ciocolata
Aveti nevoie de:
- 2-3 linguri de lapte,
- iaurt sau lapte batut,
- un sfert de cana de cacao,
- o jumatate de cana de lapte praf instant.
Frecati bine si amestecati totul la reteta de baza ( glazura nutritiva ).
Alte tipuri de glazuri
- presarati zahar pudra amestecat cu scortisoara si cateva linguri de lapte peste o prajitura sau peste fursecuri;
- topiti 100 grame de ciocolata rasa si amestecati cu o jumatate de cana de unt de arahide. Intindeti compozitia peste fursecuri sau batoane;
- intindeti miere pe fursecuri, pentru a oferi un “adeziv” bun pentru diverse decoratiuni din nuca de cocos rasa, ciocolata rasa sau altele;
- amestecati o lingura de concentrat de suc de portocale cu o cana de zahar pudra. Va rezulta o glazura pe care o puteti aplica in picaturi.
Sursa foto: www.cuisine-de-bebe.com si www.webpopulation.com