Deserturi rapide pentru bebelusul dumneavoastra

[imagebrowser id=702]

Desert rapid cu biscuit de graham

Faramitati un biscuit de graham intr-un castron. Adaugati o lingurita de miere si putin lapte cald. Zdrobiti, amestecati si serviti.

Desert cu iaurt

Puneti putin iaurt pe o farfurie. Adaugati fructe proaspete si putina miere. Presarati musli, nuci sau germeni de grau. Puteti adauga si cateva cirese din dulceata.

Crema de branza cu ciocolata

Frecati o lingura de branza de vaci cu o lingura de lapte, pana capata o consistenta fina. Adaugati o jumatate de lingurita de zahar si un praf de cacao.

Tarta de mar

Spalati, decojiti si curatati mijlocul unui mar. Taiati-l felii foarte subtiri si presarati peste ele 2 lingurite de zahar. Bateti un ou si turnati-l peste felii. Puneti tot amestecul intr-o tavita unsa bine cu unt. Coaceti timp de 30 minute, intr-un cuptor incins la 175 de grade Celsius.

Banana coapta

Decojiti o banana mai tare si puneti-o intr-o tavita bine unsa cu unt. Ungeti banana cu unt si coaceti-o la 175 de grade Celsius, timp de 12-15 minute. Scoateti-o din cuptor. Cu varful unei lingurite, faceti un mic sant de-a lungul bananei si umpleti-o cu miere.

Crema de banana si mar

Spalati un mar, decojiti si taiati-l in bucatele sau radeti-l. Zdrobiti bine o banana. Adaugati o lingurita de lapte si o lingurita de zahar. Amestecati toate ingredientele si bateti-le pana se omogenizeaza. Se serveste imediat.

Budinca instant cu banane

Aveti nevoie de:

  • 2 banane coapte, zdrobite,
  • o jumatate de cana de piure de mere,
  • 2 linguri de unt de arahide
  • 2 linguri de miere.

Amestecati toate ingredientele pana cand au o consistenta moale, apoi puneti la rece compozitia. Presarati scortisoara sau germeni de grau si serviti.

Sorbet de fructe proaspete

Aveti nevoie de:

  • 1 cana de fructe proaspete,
  • 1 cana de zahar,
  • 2 albusuri de ou, batute spuma tare.

Taiati fructele in bucatele si amestecati-le bine cu zaharul. Bateti albusurile spuma si amestecati-le cu fructele. Puneti totul intr-un vas la congelator timp de 2 ore si amestecati din cand in cand. Acoperiti vasul cu hartie cerata pana la servire.

Ciocolata inghetata

Aveti nevoie de:

  • o jumatate de cana de lapte condensat dulce,
  • 1 lingura de cacao,
  • 1 lingura de lapte.

Combinati ingredientele si bagati la congelator pentru aproximativ 3 ore.

Glazura nutritiva

Aveti nevoie de:

  • 2 linguri de unt sau margarina,
  • un sfert de cana de miere,
  • 1 lingurita de zahar vanilat.

Frecati bine ingredientele, pana cand obtineti o crema. Pentru diferite arome, puteti utiliza si fructe sau mirodenii.

Nu le spuneti copiilor ca glazura este hranitoare, deoarece vor crede ca nu este buna de mancat, fara macar sa o guste.

O puteti intinde pe briose, prajituri sau torturi.

Glazura cu fructe

Aveti nevoie de:

  • 3 linguri de suc de fructe,
  • 1 cana de lapte praf instant,
  • coaja de portocala rasa, sau coaja de lamaie,
  • stafide sau curmale tocate.

Amestecati bine totul pana la omogenizare. Se poate servi cu prajituri, fursecuri.

Varianta: puteti inlocui untul sau margarina cu unt de arahide in amestecul de baza si puteti adauga orice altceva ii mai place familiei dumneavoastra.

Glazura cu mirodenii

Aveti nevoie de:

  • 2-3 linguri de lapte ( lapte batut sau iaurt ),
  • 1 cana de lapte praf instant,
  • praf de scortisoara, nucsoara sau cuisoare.

Puteti amesteca totul cu reteta de baza ( glazura nutritiva ).

Glazura de banane

Utilizati 3 linguri de lapte, 1 cana de lapte praf instant, 1 banana zdrobita. Se poate adauga praf de scortisoara. Amestecati bine si serviti alaturi de tort, prajituri, clatite.

Glazura cu ciocolata

Aveti nevoie de:

  • 2-3 linguri de lapte,
  • iaurt sau lapte batut,
  • un sfert de cana de cacao,
  • o jumatate de cana de lapte praf instant.

Frecati bine si amestecati totul la reteta de baza ( glazura nutritiva ).

Alte tipuri de glazuri

  1. presarati zahar pudra amestecat cu scortisoara si cateva linguri de lapte peste o prajitura sau peste fursecuri;
  2. topiti 100 grame de ciocolata rasa si amestecati cu o jumatate de cana de unt de arahide. Intindeti compozitia peste fursecuri sau batoane;
  3. intindeti miere pe fursecuri, pentru a oferi un “adeziv” bun pentru diverse decoratiuni din nuca de cocos rasa, ciocolata rasa sau altele;
  4. amestecati o lingura de concentrat de suc de portocale cu o cana de zahar pudra. Va rezulta o glazura pe care o puteti aplica in picaturi.

Sursa foto: www.cuisine-de-bebe.com si www.webpopulation.com

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare