Dezvoltarea sociala a bebelusului inseamna achizitionarea de timpuriu a modelelor de comportament. Parintii, bunicii, fratii sunt primii care modeleaza personalitatea copilului. Mai tarziu, dezvoltarea sociala a copilului va intra in contact cu personalitatea colegilor sai de gradinita, de scoala.
Ai observat cum se comporta bebelusul tau intr-un grup de oameni? Copilul apeleaza la acelasi limbaj al corpului ca si un adult: aceleasi gesturi, expresii ale fetei, plange ca sa-si arate supararea si starea de spirit.
Dezvoltarea sociala a bebelusului – ce inseamna asta?
Bebelusul tau devine pe zi ce trece tot mai sociabil si mai vesel. Se amuza din orice, gangureste cu incantare si rade zgomotos. Si te poate face sa razi din aproape orice: se da in spectacol alaturi de fratele mai mare, face fete amuzante sau stranuta.
In jurul varstei de 3 luni, fata bebelusului capata o noua expresie sau mai bine zis o strambatura, atunci cand ii este teama. Daca ceva il supara, tipa cu putere, iar in ochi ii apar lacrimi adevarate. In contextul dezvoltarii sociale, copilul a invatat ca prin plans isi face parintii sa inteleaga ca are nevoie de companie, ca este trist sau ca ceva il deranjeaza.
Intre parinti si bebelus se creeaza o adevarata armonie: fiecare stie sa citeasca limbajul corpului celuilalt, expresiile fetei, starile si emotiile. Este un fundament solid pentru relatia dintre voi, si multi parinti, in aceasta perioada, se indragostesc pur si simplu de copilul lor.