[imagebrowser id=443]Diabetul face parte din categoria celor mai des intalnite afectiuni ale sarcinii. Tocmai de aceea, medicii recomanda multa prudenta fiecarei gravide, in asa fel incat nivelul zaharului din sange sa fie destul de bine controlat in fiecare regim alimentar.
Riscurile diabetului in sarcina sunt destul de ridicate, insa gravida isi va putea duce sarcina pana la capat in cazul in care are o monitorizare atenta a fatului. In czul in care gravida avea diabet inainte de a ramane insarcinata, atunci riscurile se diminueaza. Problema survine abia atunci cand diabetul este depistat de catre medic mai tarziu, in timpul sarcinii. Acest tip de diabet descoperit in timpul sarcinii poarta denumirea de diabet gestational.
In cazul in care nu este depistat la timp, femeia gravida va putea prezenta semnul unor multiple afectiuni periculoase precum hipertensiunea, boli cardiovasculare, nastere prematura. In acelasi timp, diabetul gestational poate determina o greutate prea mare a bebelusului in momentul nasterii. Tocmai de aceea, medicii desfasoara pe parcursul sarcinii o serie de investigatii pentru a se asigura ca gravida este perfect sanatoasa, in caz contrar administrandu-i tratamentul adecvat.
Regimul alimentar echilibrat, respectandu-se un numar de 30Kcal/kilogramul cantarit de gravida, eliminarea zaharului din alimentatie, dar si dieta stricta impusa de catre medic sunt doar cateva dintre cele mai importante alternative pentru a evita riscurile majore. De asemenea, in cazuri mai grave, gravidei ii vor fi administrate o serie de medicamente atat pe cale orala, cat si injectabile, administrandu-i-se in acest mod insulina.
Foto: http://www.blog.sanatateatv.ro / http://www.kidz.ro