Bill a petrecut mai multi ani in mediul de afaceri, timp in care a invatat practica meditatiei de la maestrii tibetani. Incepand din anii ’90 a calatorit in jurul lumii pentru a impartasi din experienta sa. In acest rastimp a vizitat Romania de 15 ori. Are publicata o carte, „Traind viata la potential maxim: cum sa gasim linistea si bucuria in neprevazut” si lucreaza pe o a doua, legata de invataturile Shambhala. Programul sau si itinerariul de calatorie sunt disponibile pe www.bluepancake.org. Bill traieste cu sotia sa, Brigitta in Statele Unite, in Boulder, Colorado si are ca si hobby caligrafia, fotografia si arta. Aveti oportunitatea sa il cunoasteti si sa va descoperiti pe voi insiva cu ajutorul invataturilor sale incepand de vineri, 27 martie la Cluj-Napoca.
Despre bunatate si curaj, sau despre luptatorul bland pe care-l purtam in noi
De obicei asociem inversunarea cu lupta sau conflict. In contextul Shambhala-comorile invataturilor descoperite de Chogyam Trungpa Rinpoche, a fi un luptator inseamna a fi curajos, ceea ce este o virtute inascuta. Curajul nu are neaparat lagatura cu lupta, sau cu a cuceri, a castiga suprematie. A fi curajos inseamna a-ti invinge propria frica. Sigur, tuturor ne e teama de ceva. De multe ori insa nu reusim sa recunoastem fata de noi insine fricile pe care le avem si chiar fugim de ele. Singurul mod de a invinge frica nu este de a o boicota sau de a o nega, ci de a o confrunta, asa cum e. Acesta este curajul, lipsa fricii. Pentru a ajunge aici avem nevoie de un proces cu care sa lucram constant, la care sa apelam. Contextul si disciplina pentru a invinge teama, conform traditiei Shambhala este practicarea meditatiei. Meditatia este prin natura ei o activitate care are capacitatea de a-l umple pe cel care o practica cu bunatate, cu blandete. Blandetea si bunatatea sunt cheia depasirii fricii. Astfel, bunatatea si curajul lucreaza impreuna, in mod natural, frumos, eficient.
In aceste evenimente (prezentarea si workshop-ul de o zi), Bill Karelis ne va explica procesul prin care putem sa descoperim luptatorul din noi, in timpul meditatiei si in viata de zi cu zi.
Prima parte a acestui mesaj se refera la doua evenimente: prezentare (vineri, 27 martie, incepand de la ora 19:00) si workshop de o zi (sambata, 28 martie, intre orele 9:00-16:30). In functie de disponibilitate puteti participa doar la unul dintre acestea, sau la amandoua. Participarea este pe baza de donatie, 10 Euro pentru prezentare sau 40 Euro pentru ambele zile. Exista un cost suplimentar de 6-8 Euro pentru pranz, sau puteti aduce propria gustare. Prezentarea de vineri si workshop-ul de sambata vor avea loc la Transylvania College, Aleea Baisoara nr 2A, cartierul Gheorgheni, Cluj-Napoca. Pentru detalii si inscrieri va rugam sa o contactati pe Diana, 0747095524.
Cei care au apreciat evenimentele de vineri si/sau sambata, sau cei care doresc sa exploreze mai in profunzime beneficiile aduse de practica meditatiei, sunt invitati sa participe la un retreat de 8 zile intr-un frumos complex rustic, in statiunea Muntele Baisorii. Perioada: 28 martie-5 aprilie 2015.
Fiecare fiinta umana este inzestrata cu bunatate. Aceasta bunatate este neconditionata, insa uneori nici macar noi insine nu o mai vedem in noi. Asta se intampla pentru ca deveni confuzi, deprimati, lipsiti de energie. Avem atunci nevoie de o metoda prin care sa ne conectam cu noi insine, profund si cu cea mai mare onestitate, acceptand atat partile noastre bune, cat si pe cele mai putin pozitive, pentru a ne redescoperi autenticitatea. Meditatia practicata in mod organizat si consecvent este aceasta metoda. In cele 8 zile participantii vor practica meditatia in reprize scurte, de cate 25 de minute, precum si meditatia practicata in timpul plimbarii, care ne va ajuta sa ne redescoperim pe noi insine. Fiind impreuna ca si grup, cu totii vom contribui la crearea unui mediu deosebit, in care bunatatea colectiva va iesi la iveala. Ne vom bucura impreuna de entuziasmul regasirii de sine, denumit „Minunatul Soare de Est” in invataturile lui Chogyam Trungpa Rinpoche din Shambhala. Activitatile de grup vor fi completate de discutii, interviuri individuale, oportunitati de socializare, practicarea meditatiei in liniste.
Pentru detalii si inscrieri va rugam sa scrieti la: mariusgrigoredesign@gmail.com.