Intr-un articol publicat in cotidianul Times, s-a facut afirmatia ca femeile devin mult mai inteligente dupa nasterea primului lor copil.
Profesorul William Reville, biochimist in cadrul Universitatii Cork College a reusit sa finalizeze un studiu realizat cu ajutorul animalelor din care reiesea clar faptul ca nasterea aduce odata cu ea o modificare a structurilor creierului, dezvoltandu-se astfel procesele cognitive si cele ale memoriei.
Potrivit studiului, femeia care a reusit sa aduca pe lume un copil devine mult mai inteligenta decat era inainte de sarcina, confruntandu-se cu o schimbare cognitiva ce va persista pana la finele vietii. Studiul incearca sa explice faptul ca schimbarile hormonale, dar si avantajele alaptarii aduc odata cu ele o schimbare profunda la nivelul creierului.
William Reville este de parere ca in perioada alaptarii, activitatea craniana si cerebrala este mult mai crescuta. De asemenea, o activitate asemanatoare a creierului a reusit sa fie identificata si in perioada in care femeia se dedica in exclusivitate ingrijirii bebelusului.
Asa ca, intreaga cercetare a avut drept efect contrazicerea spuselor din care reiesea clar ca mama isi pierde din abilitatile cerebrale odata cu nasterea. In acest fel, perioada maternitatii ii poate fi de folos fiecarei femei, intregindu-se atat in trup, dar si din punct de vedere psihic.