[imagebrowser id=451]Atunci cand un cuplu isi doreste aparitia unui copil, de cele mai multe ori asteptarea se transforma intr-o povara greu de suportat. De aceea, tot mai multe cupluri se intreaba care este durata medie de incercari repetate pentru a obtine o sarcina si cand anume vor trebui sa se adreseze unui specialist.
Cu toate ca venirea pe lume a unui copil nu presupune un lucru destul de complicat se poate intampla ca aparitia acestuia sa intarzie. De cele mai multe ori cuplurile care isi doresc un copil considera ca inca din prima luna de acte sexuale neprotejate ar trebui sa le fie atins telul. In cazul in care copilul intarzie sa apara, multe cupluri se adreseaza medicului chiar dupa prima luna.
Potrivit specialistilor, perioada de preconceptie poate fi mai lunga sau mai scurta, in functie de perseverenta de care da dovada cuplul, dar si de posibilele afectiuni cunoscute sau nu ale celor doi parteneri. Tocmai de aceea, medicul specialist va recomanda anumite investigatii mai amanuntite abia dupa 12 luni din momentul primului contact sexual neprotejat.
Cu alte cuvinte, in cazul in care se intampla ca sarcina sa nu apara dupa cele 12 luni este indicat sa va adresati medicului. Nici de aceasta data nu va trebui sa va autodeclarati infertili. Se poate intampla ca un cuplu sa procreeze abia dupa 24 de luni de incercari repetate. Cauza este aparent simpla – stresul isi pune amprenta pe fiecare dintre noi, determinand o schimbare a functiilor fizice ale organismului.
Atunci cand va adresati medicului acesta va va recomanda o serie de investigatii de specialitate pentru depistarea cauzei. In cazul depistarii unei afectiuni care poate fi tratata acesta va va prescrie un tratament adecvat. Atunci cand se constata ca afectiunea de care suferiti poate deveni o cauza a infertilitatii, medicul va va recomanda, in functie de caz, procedeele de inseminare artificiala sau fertilizare in vitro.
Foto: http://www.cabinet-psiholog.ro / http://img.garbo.ro