[imagebrowser id=1356]Durerile de burtica la copii sunt destul de frecvente, mai ales in primii ani ai vietii. Pana la varsta de 8-10 anisori copilul se poate plange ca resimte o senzatie dureroasa in zona abdomenului.
Cu toate ca durerile de burtica apar destul de des, parintii au datoria de a le investiga indeaproape, in vederea stabilirii cauzelor. Tocmai de aceea, ori de cate ori copilul se plange ca il doare burtica destul de tare si brusc, va trebui sa analizati daca este constipat, are diaree ori o simptomatologie insotitoare. In functie de acest lucru va trebui sa discutati cu medicul specialist. De asemenea, durerile de burtica se pot repeta pe un termen mai lung, copilul fiind suparat frecvent de aceste stari. Acest lucru determina dureri abdominale cronice, ce necesita investigatii de specialitate si tratament.
Durerile de burtica la copii pot fi determinate de o serie destul de numeroasa de cauze. Alimentatia necorespunzatoare, parazitii intestinali ori anumite afectiuni gastrice pot genera astfel de probleme.
Ori de cate ori copilul sufera de acest lucru este indicat sa urmariti durata si numarul scaunelor. Constipatia si diareea pot crea crampe abdominale destul de greu de suportat de catre copil.
Enterocolita determina, de obicei, dureri abdominale acute. In acest caz, suferinta copilului este insotita si de varsaturi, diaree si febra.
Ulcerul ori afectiunile gastrice sunt alte cauze care determina dureri abdominale severe. De regula, ulcerul creaza crampe destul de serioase, senzatie de arsura in capul pieptului, varsaturi si scaune cu sange.
Intoleranta alimentara – in cazul in care copilul prezinta o intoleranta la un anumit aliment, mai mult ca sigur se va vaita de burtica. Urmariti-l cu atentie atunci cand consuma pentru prima data un anumit produs. Nu ii oferiti niciodata o masa mult prea consistenta chiar inainte de culcare.
Pentru a preveni durerile de burtica la copii este indicat sa excludeti din dieta sa zilnica alimentele la care prezinta o anumita intoleranta. In plus, incercati sa evitati mesele mult prea satioase inainte de culcare.
Evitati sa ii oferiti prea multe dulciuri intrucat acestea pot determina dureri abdominale destul de puternice.
In cazul in care durerea persista este indicat sa va prezentati la medic in vederea efectuarii unor investigatii de specialitate si recomandarii unui tratament care sa ii amelioreze starea.