Chiar daca eruptia dentara poate sa ii provoace celui mic senzatii dureroase destul de neplacute, in realitate, bebelusii pot trece si prin alt fel de stari dureroase.
De la crampele abdominale din primele luni de viata, la durerile in gat ca urmare a unei raceli sau viroze, dar si dureri la nivelul mainilor sau articulatiilor datorate perioadei de crestere, toate sunt la fel de frecvente. Problema care se ridica este aceea daca vei reusi sa le faci fata cu usurinta tuturor acestor nevoi ale bebelusului, stiind cum sa reactionezi.
Durerile de crestere sunt destul de frecvente in perioada 2-10 anisori si, de regula, sunt tranzitorii pentru micut. Acestea apar de regula la nivelul articulatiilor, coapselor sau gambelor ca urmare a practicarii unor exercitii fizice destul de grele. Intensitatea dureroasa variaza de la un copil la altul si nu este o regula generala la care tratamentul sau metodele curative pe care le-ai adoptat sa isi faca efectul cu usurinta.
Cu toate acestea, durerile de acest tip debuteaza dintr-o data, speriindu-i pe parinti. Insa, bebelusii in crestere sunt perfect sanatosi. De aceea, pentru a va linisti este indicat sa mergeti cu copilul la medicul specialist in vederea efectuarii unui consult de specialitate. In cazul in care medicul nu depisteaza o alta cauza, atunci poate concluziona cu durerile de crestere.
De aceea, pentru calmarea durerilor de acest gen este indicat sa ii efectuati copilului un masaj in regiunea dureroasa. De regula, dupa efectuarea unor exercitii fizice mai aspre, cel mic se poate vaita de dureri destul de puternice la nivelul picioarelor.
In cazul in care cel mic se plange de durere ii puteti administra cu recomandarea medicului un tratament pe baza de analgezic care sa il poata calma. Chiar si asa, nu trebuie sa intrati in panica – durerile de acest gen dispar destul de rapid.