[imagebrowser id=138]Chiar daca multe mamici opteaza pentru anestezia epidurala la nastere, fiind informate in legatura cu riscurile si efectele avute de aceasta in timpul interventiei, putine sunt cele care cunosc ce anume se intampla dupa administrarea acestui tip de anestezie si dupa nasterea in sine.
Montarea cateterului are rolul de a administra pe parcursul nasterii serul anestezic. Dupa interventie acesta va putea fi scos in circa doua ore de la nastere. In timpul in care acesta este scos vei resimti un usor disconfort in zona spatelui.
Amortirea zonei inferioare a corpului va dura circa cateva ore de la nastere, timp in care mamica isi va simti zona picioarelor si abdomenului inferior amortite.
Dupa administrarea serului anestezic se poate intampla ca mamicile sa simta o stare de tremurat, de frig sau furnicaturi in zona picioarelor. In cazul in care disconfortul se mentine pentru o perioada mai indelungata este indicat sa ii comunici medicului specialist.
Anestezia epidurala poate fi administrata pacientei fie in timpul unei nasteri vaginale, fie in cazul unei interventie prin cezariana. De aceea, recomandarea medicilor este sa incerci sa te ridici din pat cat mai repede dupa nastere pentru ca organismul tau sa reintre pe fagasul normal.
In cazul in care ai optat pentru nasterea vaginala starea de disconfort se datoreaza in primul rand travaliului lung si dureros, iar in cazul nasterii prin cezariana se poate intampla ca recuperarea sa fie mult mai anevoiasa.
Foto: http://www.utilecopii.ro / http://www.qbebe.ro