[imagebrowser id=779]
Trebuie sa recunoastem ca in foarte multe cazuri tatii nu prea se implica in ingrijirea bebelusului, considerand ca mama se pricepe cel mai bine la acest lucru. Daca ar stii ei ce rol major au in dezvolatarea copilului lor, poate ca s-ar juca mai mult cu cel mic inca din prima lui zi de viata.
S-a demonstrat stiintific ca un copil care se bucura inca din primul an de viata si de jocurile cu tata, capata o conceptie mai larga asupra vietii, insuseste mai rapid unele dexteritati si devine mai activ. De asemenea, pe masura ce creste, un astfel de copil are o mai mare incredere in sine, este mai sociabil si mai popular, gaseste mai rapid solutii la problemele pe care le intampina si are o mai buna performanta la scoala.
Joaca celor doi are avantaje si pentru mama care are posibilitatea sa se odihneasca, sa se ocupe de treburile casei, dar si sa se bucure de relatia stransa dintre tata si bebelus si sa-l privesca plina de mandrie pe partenerul ei in rolul de tata.
Cand copilul e nou-nascut, una dintre activitatile cele mai distractive pe care poate sa le ofere tatal este sa il tina in brate pe cel mic, atat in casa, cat si afara. In felul acesta bebelusul descopera lumea, fiind la adapostul bratelor protectoare si calde ale parintelui sau.
[imagebrowser id=779]
Tatal se joaca cu copilul intr-un fel diferit fata de mama. Jocurile sale sunt mai indraznete, mai „salbatice” dupa parerea mamei. Tatal se joaca provocand copilul si curiozitatea acestuia, in jocurile lor isi foloseste mai mult corpul decat jucariile sau alte obiecte. Este mai activ si nu cedeaza usor oferind sugarului ajutor imediat ce acesta se simte nesigur, asa cum face adesea mama. Il indeamna sa gaseasca singur o solutie si astfel il invata sa faca fata noilor situatii.
sursa foto: babyzone.com, savemyheart.wordpress.com si blog.manbabies.com