Alimentatia copilului este deosebit de importanta mai ales in primele luni de viata. Alimentele grele vor trebui sa fie introduse in alimentatie cu multa grija si moderatie.
Potrivit specialistilor, alimentele prajite nu trebuiesc date copiilor pana la varste mai mari. Intrucat sunt destul de grele la stomac, prajelile reprezinta o adevarata otrava pentru copilul prea mic. De asemenea, cartofii prajiti nu sunt recomandati pana la varsta de cinci-sase anisori intrucat acestia pot provoca cancerul. Carnea de porc prajita in ulei vegetal reprezinta un pericol asemanator, provocand cancerul.
De aceea, in primii ani de viata este indicat sa evitati consumul de astfel de alimente periculoase si in acelasi timp „grele”. Organismul copilului nu are capacitatea de a se apara in fata substantelor periculoase si mai ales in fata compusilor cancerigeni ai acestora.
In acelasi timp, specialistii avertizeaza ca dulciurile sunt considerate alimente la fel de grele. De aceea, pana la varsta de doi anisori este interzis sa ii dati copilului dulciuri. Dupa aceasta varsta il puteti indulci cu miere naturala.
In cazul copiilor mai mici este indicat sa tineti cont de cateva sfaturi. Pana la varsta de cinci luni de viata nu este indicat sa ii oferiti copilului carne. Dupa aceasta varsta ii puteti introduce treptat carne de pui, curcan sau vita bine pasate in asa fel incat sa nu se inece. Galbenusul de ou va putea fi introdus dupa varsta de sase luni intrucat este posibil sa ii provoace alergii copilului.