Joi, 14 noiembrie, Teatrul de Animatie TANDARICA da startul, pentru a 9-a oara Festivalului International al Teatrului de Animatie „Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie”.
In perioada 14-24 noiembrie, in cele 7 locatii ale festivalului (Teatrul Tandarica, Institutul Francez, Grand Cinema Digiplex, Scoala nr.45, Spitalele de Copii Grigore Alexandrescu si Marie Curie, dar si la Pavilionul Romexpo – in cadrul Targului International GAUDEAMUS) vor avea loc peste 70 de evenimente dedicate celor mari si celor mici (spectacole de teatru, spectacole-lectura, workshop-uri, lansari de carte, expozitii si conferinte) din 10 state (Anglia, Bulgaria, Croatia, Franta, Germania, Hong Kong-China, Italia, Polonia, SUA, Romania).
Spectacolul Mica Sirena, productie a Teatrului de Animatie Tandarica va deschide joi, 14 noiembrie, de la orele 10.00, cea de-a 9-a editie a Festivalului International al Teatrului de Animatie „BUCURII PENTRU COPII. SPECTACOLE DE COLECTIE”.
De la orele 17:15, vernisajul Expozitiei Teatru in diferite contexte, realizata de scenograful Mihai Pastramagiu, va precede reprezentatia spectacolului Fata Babei si Fata Mosneagului, productie a teatrului gazda care va incepe la orele 18:00.
Vineri, 15 noiembrie, festivalul va continua cu trei spectacole din Bucuresti, doua dintre ele ale Teatrului de Animatie Tandarica: Alba ca zapada, dedicat celor mici, de la orele 10.00 si Golem, dedicat adultilor, de la orele 18:00. Tot pentru adulti este si spectacolul nonverbal Maiastra, dedicat sculptorului Constantin Brancusi, un proiect independent-Ilona Hrestic ce va incepe de la orele 19:30.
Ziua de sambata,16 noiembrie va incepe cu frumoasa poveste Inima Rece, o productie a Teatrului Pentru Copii Ciufulici din Ploiesti care se va juca in Sala Lahovari, de la orele 10.00 si 12.00. Tot sambata, de la orele 11.00, cei mici sunt asteptati la Grand Cinema Digiplex- Mall Baneasa pentru a face cunostinta cu doua personaje indragite: Frumoasa si Bestia.
Seara de sambata va debuta cu decernarea Premiului „Michaela Tonitza Iordache” de Excelenta in Arta Animatiei, acordat Mariei Mierlut.
Pofesionistii, studentii, amatorii dar si curiosii vor putea afla cateva dintre secretele tehnicilor frantuzesti ale teatrului de animatie de la Iulian Furtuna, in cadrul atelierului Actorul de animatie si tehnicile de miscare corporala care va incepe la orele 17.00, la Institutul Francez – Sala Atrium. (Atelierul va avea loc si duminica, 17 noimebrie, de la orele 18.00, la Sala Studio a Teatrului Tandarica). Seara va continua cu spectacolul sustinut de trupa maghiara a Teatrului pentru copii si tineret „Ariel” din Tg Mures, Tragedia Omuletului, care va incepe de la orele 18.00 si de la orele 20.00 cu atelierul sustinut de Maria Mierlut „Confesiuni cu o papusa”.
Duminica, 17 noiembrie, Teatrul Municipal Bacovia din Bacau va fi prezent in festival cu o poveste despre toleranta, candoare si rostul lucrurilor, Oblio, care se va juca in Sala Lahovari, de la orele 10.00 si 12.00. Motanul Incaltat ii asteapta pe cei mici, de la orele 11.00, la Grand Cinema Digiplex- Mall Baneasa.
Seara, de la orele 18.00, cei mici si cei mari se vor bucura de o extravaganta varietate de papusarie si mima, care celebreaza traditiile nationale si cultura internationala in spectacolul nonverbal A la Carte, sustinut de Jose Navarro din Anglia. Spectacolul va fi precedat de lansarea cartii Poezii pentru cei mici de Aurora Georgescu, editura Litera
De asemenea, de la orele 20.00, doua mari personalitati ale teatrului: Mihai Gruia Sandu si Paul Ionescu, povestesc despre experientele lor in teatrul de animatie.
Aflat sub motto-ul ”Construim poduri. Trecem granite”, Festivalul International al Teatrului de Animatie „BUCURII PENTRU COPII. SPECTACOLE DE COLECTIE” este realizat impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Ministerul Culturii, ASSITEJ Romania si UNIMA Romania si are scopul de a aduce in atentia publicului roman diferite stiluri ale teatrului de animatie si ale teatrului vizual din lume.
Va asteptam in perioada 14-24 noiembrie, la o serie de evenimente unice in peisajul cultural al Capitalei noastre, menite sa contribuie la dezvoltarea si intarirea relatiilor dintre Romania si alte state.