Fibromul uterin reprezinta una dintre cele mai raspandite afectiuni cu care se confrunta femeile, de regula, trecute de varsta de 35 de ani.
Fibromul uterin reprezinta o tumoare benigna, ce nu creaza probleme majore in cazul in care este descoperit si tratat la timp. Cu toate acestea, fibromul uterin este de cele mai multe ori asimptomatic si tocmai de aceea tot mai multe femei ajung destul de tarziu la medic pentru diagnosticare si tratament.
Potrivit medicilor, fibromul uterin poate prezenta cateva simptome suparatoare pentru orice femeie.
Dereglarile menstruale, abundenta sangerarii, durerile abdominale premenstruale sunt doar cateva dintre cele mai insemnate simptome ce necesita investigatii de specialitate.
Alte simptome ale fibromului uterin:
- stare de presiune pelvina;
- stare de urinare frecventa;
- menstruatie abundenta;
- marirea duratei perioadei menstruatiei;
- dureri la nivelul coloanei vertebrale;
- constipatie;
- pierderea sarcinii;
- dificultati la golirea vezicii urinare;
- dureri in timpul contactului sexual.
In functie de pozitionarea acestuia, fibromul poate provoca dureri mai mult sau mai putin suparatoare.
Tocmai de aceea, specialistii au diagnosticat doua feluri de fibrom: submucos (situat la nivelul mucoasei uterine) si subseros (asezat in exteriorul cavitatii uterine.
In cazul in care simptomele de mai sus persista vreme de doua-trei menstruatii este indicat sa te prezinti la medic de urgenta. In functie de tipul fibromului uterin medicii pot recomanda fie un tratament medicamentos in vederea resoarberii sale, fie o interventie chirurgicala pentru indepartarea sa.