Una dintre cele mai eficiente metode de contraceptie consta in administrarea anticonceptionalelor.
Rolul anticonceptionalelor a inceput sa fie cunoscut odata cu inventarea acestor pilule, in anul 1955. Acestea au un rol hotarator in prevenirea sarcinilor nedorite, femeia fiind protejata intr-o proportie de 99% in cazul in care sunt administrate cu regularitate si potrivit indrumarilor medicului.
Cu toate acestea, folosirea anticonceptionalelor nu ofera o protectie in fata bolilor cu transmitere sexuala, asemenea prezervativului.
Inainte de a incepe administrarea, medicii efectueaza femeii o serie de analize hormonale pentru a observa starea clinica. in functie de rezultate recomanda intrebuintarea unui anumit tip de anticonceptionale.
Chiar daca anticonceptionalele sunt folosite in contraceptie, acestea reprezinta un factor ajutator de reglare a ciclului menstrual si de diminuare a durerilor din aceasta perioada a lunii.
Acneea si excesul de sebuum pot fi reglate cu ajutorul anticonceptionalelor. Asadar, folosirea anticonceptionalelor reprezinta un remediu nu numai in contraceptie, ci si pentru reglarea din punct de vedere hormonal al organismului.
Atentie! Intreruperea anticonceptionalelor nu mai ofera protectie in fata aparitiei unei sarcini!