Studii recent realizate de specialisti considera ca nivelul fertilitatii masculine depinde de conduita mamei in momentul in care aceasta era insarcinata. Chiar daca fertilitatea masculina tine si de crearea unui stil de viata echilibrat, aceasta pare a fi pusa adeseori pe un loc secund, dupa stilul de viata al mamei in timpul sarcinii.
Daily Mail releva faptul ca un bebelus adus pe lume de catre o femeie care prezinta dezechilibre grave din punct de vedere alimentar nu va avea de multe ori o sansa de reusita sigura pentru a aduce pe lume un nou-nascut, fiindu-i grav afectata fertilitatea si capacitatea de a produce sperma in perioada de maturitate.
Studii bazate pe reproducerea speciei umane au demonstrat faptul ca expunerea la un mediu poluant, cu multe pesticide, dar si fumatul mamei in primul trimestru de sarcina vor scadea capacitatea viitorului barbat deja reprodus sa aduca pe lume copii.
Folosirea diverselor produse bazate pe diversi compusi chimici vor creste riscul aparitiei unor defecte testiculare sau chiar a cancerului de acest gen la viitorul barbat de mai tarziu. Datorita unui astfel de lucru milioane de cupluri cheltuiesc deja sume considerabile de bani pentru inseminarea artificiala in scopul reproducerii.
Expunerea la un mediu poluant, la pesticide sau la diversii compusi chimici din produsele de curatenie de catre barbatul adult nu vor diminua calitatea spermei, ci doar expunerea mamei acestuia in primul trimestru de sarcina. Fumatul acesteia in timpul sarcinii diminueaza cu 50% calitatea spermei, iar consumul de alimente cu o compozitie daunatoare vor influenta fertilitatea intr-o proportie de peste 30%.
Asadar, mentineti un stil de viata sanatos pentru a elimina riscul procrearii unui fat masculin cu putine sanse de a deveni la randul sau tatic.
Articol realizat de Tatiana Tuţă