[imagebrowser id=1258]Imediat dupa nastere, sanii proaspetei mamici trec prin anumite transformari, la fel cum o face tot corpul ei. Angojarea sanilor sau „furia laptelui” se manifesta prin intarirea si umflarea sanilor, si se manifesata de obicei dupa 2-5 zile de la nastere.
Furia laptelui apare datorita cresteri nivelului circulatiei sanguine la nivelul sanilor, scaderii nivelului hormonilor specifici sarcinii, si a instalarii lactatiei propriu-zise. Astfel sanii datorita nivelului crescut de fluide se umfla, isi maresc volumul se intaresc si devin durerosi.
Pentru evitarea acestor neplaceri este recomandat sa alaptezi bebelusul cat mai des, imediat ce da semne ca i-ar fi foame, la intervale de aproximativ 2-3 ore, inainte de alaptarea bebelusului este indicat sa te mulgi un pic pentru a se inmuia mamelonul si bebelusul sa poata sa prinda usor mamelonul cu gura. Acest lucru te va ajuta sa eviti si aparitia ranilor (ragadelor) de la nivelul mameloanelor provocate de supt.
Daca reusesti sa te armonizezi cu copilul tau, sa fii calma si armonioasa, copilul tau te va ajuta sa treci prin perioada de furie a laptelui fara sa ai probleme, copilul va empatiza cu tine si instinctiv se va trezi si va suge exact cand este nevoie, pentru ca sa nu te doara sanii.
Daca copilul tau din motivatii diverse nu reuseste sa suga suficient, este indicat sa scoti restul de lapte de san prin muls. Poti sa te mulgi, fie manual, fie folosind o pompa speciala de muls.
Citeste mai multe pe mamicamea.ro