In cazul in care iti doresti sa iti indulcesti putin copilul cu un preparat pe cat de sanatos, pe atat de consistent si hranitor, poti incerca galustele cu prune.
Ingrediente:
- Cartofi – 1 kg;
- Prune – 1 kg;
- 2 oua;
- Faina – 200 g;
- Unt – 100 g;
- Zahar;
- Nuca macinata;
- Scortisoara;
- Sare;
- Pesmet;
- Ulei;
- Zahar vanilat.
Preparare:
- Fierbeti cartofii in coaja cu un praf de sare. Este de preferat sa folositi cartofi rosii intrucat compozitia se va lega mai bine.
- Curatati cartofii de coaja si dati-i pe razatoarea mare sau prin masina de tocat.
- Peste cartofi adaugati doua varfuri de sare, putin ulei, ouale, faina in ploaie si doua lingurite de zahar;
- Framantati aluatul pana cand se intareste si nu se mai lipeste de mana. Intindeti mai apoi foile , de o grosime nu foarte mare (cam cat grosimea degetului), apoi taie-l bucatele in asa fel incat fiecare patratel format sa poata acoperi cate o pruna;
- Spala bine prunele, taie-le jumatati si scoate-le samburii. In interior pudreaza prunele cu zahar si scortisoara, adauga mai apoi putin pesmet in asa fel incat sa se resoarba zeama lasata de ele si inveleste fiecare pruna in aluatul deja portionat, dandu-le forma de galusca;
- Pune la fiert o oala cu apa si putina sare, iar atunci cand aceasta clocoteste arunca o galusca pentru a putea observa daca se desface sau nu. In cazul in care se desface mai adauga faina. Adauga pe rand, mai apoi, toate galustele si lasa-le sa fiarba 10 minute. Atunci cand sunt gata se ridica la suprafata.
- Separat, adauga intr-o tigaie unt (100 g), iar mai apoi pesmetul pe car va trebui sa il lasi sa se rumeneasca. Atunci cand a devenit auriu, adauga scortisoara si nuca macinata.
- Scoate galustele si apoi tavaleste-le prin pesmetul cu nuca si scortisoara. Le poti presara zahar vanilat dupa gust.