Nu sunt atat de greu de facut precum pare si sunt absolut delicioase. Incearca si tu reteta de gnocchi umplute cu branza ricotta.
De ce ai nevoie:
800 g cartofi mari (aproximativ 3 cartofi mari)
2 lingurite ulei de masline
1 catel de usturoi, tocat marunt
80 g spanac oparit si scurs
300 g ricotta
1/2 cana parmezan, ras fin
1/2 cana branza mozzarella, tocata marunt
3 oua
2 si 1/2 cani faina
1 si 1/2 lingurita sare
200 g unt
Faina in plus, pentru preparare
Salvie, coaja de lamaie rasa si parmezan in plus, pentru servire
Preparare
1 Se spala cartofii si se pun cu tot cu coaja intr-o cratita mare. Se acopera cu apa si se adauga sare. Se aduce apa la fierbere, pe foc rapid, apoi se reduce focul la mediu. Se fierb cartofii cca 35-40 minute sau pana cand sunt bine fierti. Se scurg si se lasa in tigaie, acoperiti, inca 5 minute. Se curata de coaja, apoi se face din ei un piure de cartofi simplu, cu ajutorul unui pasator.
2. Se pune usturoiul taiat marunt intr-o tigaie non aderenta, la foc mediu, timp de 30 de secunde. Se adauga spanacul scurs bine de apa. Se lasa pe foc timp de 1 minut, apoi se da de o parte 10 minute, sa se raceasca.
3. Se pun ricotta, parmezanul ras, mozzarella si doua oua intr-un castron. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se toaca marunt spanacul si adauga in ricotta, unde se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper.
4. Se face o movilita de faina pe o suprafata plana. Se da o gaura in varf, in care se adauga oul. Adauga sare si cartofii piure. Cu mainile curate, incepe sa amesteci, framantand pana obtii un aluat moale, adaugand faina, daca este necesar. Imparte aluatul in patru, si pudreaza usor suprafata plana cu faina.
Cu un sucitor, intinde o foaie din prima bila de aluat, pana obtii o foaie de cca 3 cm grosime. Taie cercuri de aluat cu gura unui pahar (cca 8 cm diametru). Pune din amestecul de spanac cate o lingurita in mijloc. Inchide marginile pentru a le sigila si fa niste bile, rotind usorin palme. Pune doua treimi dintre galuste pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
5. Pune o oala mare cu apa si sare la foc. Cand clocoteste, adauga gnocchi si lasa-le 3-4 minute. Cand s-au ridicat la suprafata si sunt fragede, se scot cu o lingura cu gauri si se lasa la scurs.
6. Se topeste untul intr-o tigaie, unde se lasa timp de cca 2 minute, pana ce incepe sa se aureasca usor. Se adauga frunzele de salvie, care se prajesc timp de cca 3 minute, pana cand salvia se face crocanta, iar untul devine maro auriu.
7 Se pun galustele gnocchi in farfurii. Se toarna peste ele amestecul cu salvie si unt. Se poate servi cu parmezan ras suplimentar si putina coaja de lamaie rasa.
Mai multe retete gasesti pe hobbybucatar.ro Sursa foto: pinterest.com