Greselile de adormit bebelusii vin, de obicei, din partea parintilor. In primele luni de viata orice bebelus are un somn fractionat, trezindu-se uneori din trei in trei ore pentru a-si primi portia de laptic.
Cu toate acestea, dupa varsta de cinci-sase luni, acesta va reusi sa faca distinctia dintre zi si noapte, fapt care il va ajuta destul de mult sa doarma linistit aproape intreaga noapte.
Una dintre greselile de adormit bebelusii este leganatul. Toti mai multi parinti ajung sa adoarma bebelusul, leganandu-l. Cu timpul acesta va deveni un obicei la care micutul nu va dori sa renunte atat de usor, fapt care va ingreuna procesul de adormire al bebelusului. Tocmai de aceea, incearca sa renunti cat mai curand la aceasta tehnica.
Alimentatia pe parcursul noptii va determina trezirea micutului mai des. Cu toate acestea, specialistii sustin ca aceasta devine o practica nesanatoasa odata ce micutul va cantari 5-6 kilograme. Adapteaza-te usor schimbarilor care apar in dezvoltarea sa.
Ori de cate ori bebelusul plange ajungi aproape instantaneu langa el pentru a-l consola, imbratisa ori legana. Ei bine, o asemenea strategie va determina crearea unui obicei nesanatos de somn pentru micut, fapt care va conduce la trezirea sa. Cu toate acestea nu trebuie sa ramai indiferenta la plansul sau, insa nu te repezi sa ii fii alaturi inca din primele momente, putand exista situatia ca bebelusul sa adoarma din nou, singur.
Lumina din incapere reprezinta o cauza pentru ca bebelusul sa se trezeasca din ce in ce mai des. Tocmai de aceea, se recomanda ca parintii sa faca intuneric in incapere ori de cate ori se apropie ora de somn. Cu toate acestea, se va putea pastra o lumina de veghe.
Dependenta de biberon reprezinta una dintre greselile de adormit bebelusii. Acesta se va trezi destul de des doar de dragul sau. Nu mentineti la nesfarsit o astfel de alternativa de hranire, biberonul fiind si unul dintre obiceiurile nesanatoase, putand determina infectarea zonei urechii.