500 g carne de porc, 4 cepe mari, 200 g de untura, o lingurita de boia dulce, un varf de lingurita de boia iute, 3 rosii, 1 catel de usturoi, putin chimen pisat, un morcov, frunze de patrunjel, sare, piper, un kilogram de cartofi, 100 g smantana, putin zahar, 1 litru apa.
Se topeste untura intr-o cratita mare, se pune carnea taiata in bucatele si se lasa sa se aureasca. Dupa ce au prins o usoara crusta, bucatelele de carne se scot si se tin la cald. In untura ramasa se pune ceapa taiata pestisori. Dup ace s-a aurit se adauga usturoiul, morcovul (dat prin razatoarea mare), rosiile taiate in felii si bucatile de carne. Se adauga boiaua, chimenul, sarea, piperul, zaharul si se toarna atata apa cat sa acopere mancarea. Cratita va fi lasata la foc mic sa clocoteasca incet. Cand carnea este aproape fiarta se mai toarna o cana cu apa calda si se adauga cartofii taiati in sferturi. Inainte de a-l servi se adauga smantana si patrunjel verde.
Pofta buna!