Petrecerea de Halloween nu se poate face fara un dovleac gol, un decor inspaimantator, costume si dulciuri decorate intr-o nota morbida. Petrece timp alaturi de copilul tau, pregatind impreuna biscuti deliciosi de Halloween sub forma de lilieci.
[imagebrowser id=1310]Ingrediente pentru biscuitii de Halloween
· 170 grame faina de grau integrala,
· 50 grame faina alba de grau
· 50 grame de fulgi de ovaz,
· o lingurita praf de copt
· un galbenus de ou
· 2 cuburi unt
· 4-5 linguri zahar brun din trestie,
· 1/2 lingurita sare
· fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Fulgii de ovaz se macina bine in blender, dar nu pana devin praf, si apoi se amesteca cu faina de grau integrala, faina alba si zaharul brun. Adaugati sarea si praful de copt. Apoi se adauga untul si galbenus de ou. Atunci cand ingredientele s-au intrepatruns bine, framanta un aluat neted. Intindeti foaia de aluat cu grosimea de 1/2 cm si taiati biscutii cu ajutorul formei de liliac – este o sarcina pe care i-o puteti da copilului. Daca nu aveti o forma speciala de liliac, puteti face un sablon din carton pe care sa-l asezati pe foaia de aluat iar apoi sa decupati cu cutitul de jur impreuna. Aceasta operatiune poate fi un pic mai dificila, de aceea asigurati-va ca alegeti un sablon simplu.
Asezati lilieci pe o tava de copt captusita cu hartie de copt. Coaceti timp de aproximativ 15 minute la 200 ° C pana cand biscuitii devin aurii. Apoi decorati cum doriti, cu glazura, fulgi de ciocolata.